ΟΘΑ Καβάλας: Απόλυτη διάκριση στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Κυρίαρχο το τμήμα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας του Ομίλου που πήρε και τα 3 βραβεία στην περιφέρεια του στις ετήσιες βραβεύσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Όπως κάθε χρόνο η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βράβευσε στην Αθήνα τους 3 πρώτους νικητές από κάθε περιφέρεια της χώρας Πρόκειται για κυβερνήτες και πληρώματα που κατάφεραν να συλλέξουν τις περισσότερες διακρίσεις σε αγώνες ιστιοπλοΐας είτε στην Περιφέρεια τους είτε σε άλλες διοργανώσεις σε όλη τη χώρα το προηγούμενο έτος.

Τις 3 πρώτες θέσεις

Τα σκάφη του ΟΘΑ Καβάλας «Ασσαντε», «Υψιπύλη» και «Ωκυαλός V» με κυβερνήτες αντίστοιχα τους Άλκη Γεωργιάδη, Στάθη Σοφίτση και Δημήτρη Σοφίτση κατέκτησαν τις πρώτες 3 θέσεις στη περιφέρεια Β. Αιγαίου. Η απόλυτη αυτή διάκριση για άλλη μια φορά έρχεται ως αποτέλεσμα της συστηματικής εκπαίδευσης και οργάνωσης στον ΟΘΑΚ.  Η λαμπρή τελετή φιλοξενήθηκε στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι με πολλές εκατοντάδες ιστιοπλόων από όλη τη χώρα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Την άλλη μέρα στην προγραμματισμένη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη των Ομίλων ο εκπρόσωπος του ΟΘΑΚ παρουσίασε τον διεθνή αγώνα Friendship Regatta που συνδιοργανώνουν ΟΘΑΚ και ΝΑΟΚΘ Θεσσαλονίκης σε Χαλκιδική, Άη Στρατή και Λήμνο. Όπως το 2017 έτσι και φέτος αναμένεται να είναι ο ιστιοπλοϊκός αγώνας με τις περισσότερες συμμετοχές στη Βόρειο Ελλάδα.

Η πίτα του ΟΘΑΚ

Την ίδια ώρα στην Καβάλα στο ξενοδοχείο «Λούσυ» ο ΟΘΑΚ έκοβε την πίτα του βραβεύοντας τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2017. Ο έφορος Ανοιχτής Θάλασσας Μιχάλης Παυλίδης μαζί με τον Πρόεδρο του ομίλου Κώστα Χατζηκωνσταντίνου απένειμαν τα διπλώματα στους νέους κυβερνήτες ιστιοπλόους της σειράς Φθινοπώρου 2017.