4ος Αγώνας Δρόμου: Στη μνήμη του Τάσου Μελετιάδη

Σε θεσμό έχει εξελιχθεί πλέον ο αγώνας 10.500 μ. από την Καβάλα έως το Χαλκερό, που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 29/4 στη μνήμη του μεγάλου Καβαλιώτη αθλητή στίβου

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  σε συνεργασία με τον ΟΚΑ Φίλιππο Καβάλας και την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, διοργανώνει τον 4ο αγώνα δρόμου στη μνήμη του αθλητή Τάσου Μελετιάδη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου.

Η αφετηρία του αγώνα θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου Καβαλιώτη αθλητή, το Χαλκερό δηλαδή μετά από απόσταση 10.500 μέτρων. Η έναρξη του αγώνα, που πλέον έχει γίνει θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, προγραμματίζεται να δοθεί στις 11 το πρωί και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες που γεννήθηκαν από το 2000 και μετά και ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ καθώς και βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές.

Και αγώνας Δημοτικών Σχολείων

Παράλληλα με το κύριο αθλητικό γεγονός των 10.500 μ. θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου για μαθητές και μαθήτριες της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων, δηλαδή για παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2008, 2007 και 2006 αντίστοιχα. Η αφετηρία του αγώνα δρόμου των μαθητών θα είναι επίσης η κεντρική πλατεία της Καβάλας και ο τερματισμός το ίδιο σημείο με τους νεαρούς αθλητές να διανύουν απόσταση 1000 μέτρων. Η ώρα εκκίνησης έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, δηλαδή μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα των «μεγάλων»!

Τα έπαθλα

Σε ότι αφορά τα έπαθλα στους αθλητές που θα ξεχωρίσουν, στον πρώτο νικητή – τρια  των 10500 μ. θα απονεμηθεί κύπελλο και χρυσό μετάλλιο.   Στον δεύτερο νικητή-τρια αργυρό μετάλλιο, στον τρίτο νικητή – τρια χάλκινο μετάλλιο και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια. Στον πρώτο νικητή-τρια των Δημοτικών σχολείων θα απονεμηθεί  κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, στον δεύτερο νικητή-τρια αργυρό μετάλλιο, στον τρίτο νικητή-νικήτρια χάλκινο μετάλλιο και σε όσους  τερματίσουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Ιατρική εξέταση

Με  τη  φροντίδα  και  την  ευθύνη  των  Συλλόγων τους οι  αθλητές και οι  αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί από  γιατρό πριν  από  τους  αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω  μέρος του Δελτίου  του  αθλητή-τριας και το  οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο ή Υγειονομική Στρατιωτική Μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο , Ν.Π.Δ.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα 1 έτος από τη θεώρησή του. Οι ανεξάρτητοι αθλητές θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς και προκειμένου για μαθητές – τριες  μετέχουν με ευθύνη των γονέων τους, προσκομίζοντας και ιατρική βεβαίωση

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές των αθλητών – τριών θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση : [email protected] ή μία ώρα και τριάντα λεπτά  πριν την έναρξη του αγώνα. Στην κατηγορία των 10500 μ θα υπάρχει συμμετοχή των 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στην αφετηρία θα υπάρχει όχημα για την μεταφορά του ιματισμού των αθλητών στον χώρο τερματισμού. Μετά  το τέλος της εκδήλωσης οι αθλητές θα μετακινηθούν στην αφετηρία για την παραλαβή των ΙΧ τους.