4ο Εργασιακό μπάσκετ: Έρχεται με αυστηρές ποινές για τους… «ανήσυχους»!

Κανονικά θα ξεκινήσει και φέτος το Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ του δήμου Καβάλας, με αλλαγές στο ποινολόγιο γι' αυτούς που παρεκτρέπονται...

Μπορεί η εικόνα που άφησε το 3ο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, να μην ήταν η καλύτερη δυνατό στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, γιατί άλλωστε και δεν πραγματοποιήθηκε και η τελική φάση, όμως η διοργάνωση ήρθε και θα μείνει στην Καβάλα! Το 4ο πρωτάθλημα ήδη «δουλεύεται» από την οργανωτική επιτροπή και όπως όλα δείχνουν η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου, όπως έγινε δηλαδή και τα προηγούμενα χρόνια!

Προκειμένου βέβαια να μην παρουσιαστούν έκτροπα σαν αυτά της περσινής ημιτελικής φάσης στο κλειστό της Καλαμίτσας, η διοργανωτική επιτροπή έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις σε ότι αφορά τον έλεγχο της συμπεριφοράς τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Έτσι λοιπόν το ποινολόγιο που θα ισχύσει θα είναι αυστηρότατο και για τους παίκτες που θα… ξεφεύγουν, όσο και για τους «οπαδούς» των ομάδων, που η εμπειρία έχει δείξει ότι είτε μεταδίδουν την ένταση εντός του γηπέδου, είτε την μεγαλώνουν έχοντας την «ασφάλεια» της κερκίδας όπου βρίσκονται…

«Η φιλοσοφία του πρωταθλήματος είναι να χαρούν οι παίκτες το παιχνίδι και να συμμετέχουν σ’ αυτή την υπόθεση οι οικογένειες τους. Απ’ την εμπειρία μας αντιλαμβανόμαστε ότι οι 9 στους 10 αυτών που παρακολουθούν τους αγώνες είναι οι γονείς, οι σύζυγοι και τα παιδιά των αθλητών. Αυτούς θέλουμε στο γήπεδο και αν με τις αυστηρές ποινές που θα επιβάλλονται «διώξουμε» κάποιους άλλους, είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά το μέλος της οργανωτικής επιτροπής και υπεύθυνος της διεύθυνσης αθλητισμού της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που είναι και ο διοργανωτής του πρωταθλήματος.




Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας στη «ΝΕ» «η επιτροπή είχε αποφασίσει για την αυστηροποίηση των ποινών στο νέο πρωτάθλημα, πολύ πριν τα δυσάρεστα γεγονότα στην Καλαμίτσα, μιας και υπήρχαν και άλλα άσχημα περιστατικά απ’ τα οποία φαινόταν ξεκάθαρα ότι ορισμένοι δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αντιληφθούν τον σκοπό και την φιλοσοφία του πρωταθλήματος».

Το αυστηρό πλαίσιο θα είναι στην ουσία και η μόνη σημαντική αλλαγή της διοργάνωσης, μιας και πρόταση που έχει κατατεθεί από αρκετές πλευρές για την δημιουργία δύο κατηγοριών (Α1 και Α2), δηλαδή κατάταξη των ομάδων σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, αναμένεται μεν να συζητηθεί αλλά θα ισχύσει (αν φυσικά συμφωνήσουν οι ομάδες) από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. «Η μοναδική περίπτωση να ισχύσει κάτι τέτοιο από φέτος θα είναι να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες σ’ αυτό, στην συνάντηση που θα έχουμε με τους εκπροσώπους τους», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου, που τοποθετεί αυτή την πρώτη (φετινή) επαφή των ομάδων με την οργανωτική επιτροπή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας!

 

Σε ότι αφορά τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο 4ο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ του δήμου Καβάλας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να σημειωθούν ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις. Θα σημειωθούν κάποιες νέες παρουσίες, θα υπάρξουν κάποιες απουσίες, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχουμε για πρώτη φορά φέτος και συγχωνεύσεις ομάδων, ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει άτυπα τις προπονήσεις τους.

Το πλήρες πρόγραμμα των προπονήσεων, στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου Καβάλας θα γίνει γνωστό την ερχόμενη εβδομάδα. Τα αιτήματα που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Καβάλας, από συλλόγους, άτυπες ομάδες κτλ, ήταν πάρα πολλά γι’ αυτό και χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος, και φέτος όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι αγώνες του Εργασιακού θα φιλοξενούνται στα κλειστά Καλαμίτσας και Ποταμουδίων καθώς και του Αμυγδαλεώνα!