Το «Απόστολος Παύλος» ανοίγει τον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς αγώνες

Η παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης ενέταξε το κολυμβητικό τουρνουά της Καβάλας ως κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Με την πρώτη διοργάνωση έχει γνωστό σε όλους και με την δεύτερη καθιερώθηκε και πλέον αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ο λόγος για το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, η τεράστια επιτυχία του οποίου σε αγωνιστικό και διοργανωτικό επίπεδο έχει φτάσει μέχρι και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, όχι μόνο συμπεριλαμβάνει την συγκεκριμένη διοργάνωση στο καλεντάρι της, αλλά το βάζει τόσο ψηλά (προφανώς μετά από την σχετική εισήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης), την καθιστά στην ουσία έναν προκριματικό αγώνα, για τους κολυμβητές όλου του κόσμου που θέλουν να πάρουν το πολυπόθητη εισιτήριο για την Ιαπωνική πρωτεύουσα!

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία, που δείχνει το μέγεθος της εκτίμησης και της ικανοποίησης των παραγόντων του αθλήματος, αλλά και των αθλητών (Ελλήνων και ξένων) για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και της αθλητικής υποδομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η FINA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης) ενέκρινε 6 αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ως «προκριματικούς» για τους Ολυμπιακούς αγώνες, με την Καβάλα να είναι η μοναδική πόλη της περιφέρειας που επιλέγεται.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της ΚΟΕ, οι διοργανώσεις, που αποτελούν κριτήρια πρόκρισης για το Τόκιο είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2019 (2-5 Αυγούστου), το διεθνές μίτινγκ «Αλεξάνδρεια» στη Θεσσαλονίκη (20-22 Δεκεμβρίου), το διεθνές μίτινγκ «Απόστολος Παύλος» στην Καβάλα (17-19 Ιανουαρίου 2020), οι χειμερινοί αγώνες ΟΠΕΝ κατηγορίας στην Αθήνα (14-16 Φεβρουαρίου 2020) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς (28-31 Μαΐου 2020) και το διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις» στην Αθήνα (5-7 Ιουνίου 2020).