ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Η ενδεκάδα ανάγκης πήρε το «Χ» στην Αριδαία

Ισοπαλία 1-1 στην έδρα του Αλμωπού με τον Καϊούμπι να ισοφαρίζει στο 71ο λεπτό το γκολ των γηπεδούχων στο 7ο – Πολλές απουσίες λόγω τιμωριών και ασθένειας

Ισοπαλία με σκορ 1-1 απέσπασε η ομάδα της Καβάλας από τον Αλμωπό στην Αριδαία το απόγευμα της Κυριακής (13/3) ύστερα από ένα δυνατό παιχνίδι. Το «Χ» έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα με τις δύο ομάδες να κάνουν τη μεγάλη τους φάση γκολ και απ’ εκεί και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ με κεφαλιά του προωθημένου Σουλιώτη μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης (σέντρα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι), ενώ ο ΑΟΚ απάντησε με τον Καϊούμπι στο 71’! Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Αλίμι και με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Εκτός «μάχης» 4 βασικοί παίκτες

Αν κρίνει κανείς το τελικό αποτέλεσμα από την πλευρά της προσπάθειας για να ξεφύγει από την τελευταία θέση και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη σωτηρία, το 1-1 ήταν ένα μετριότατο έως κακό σκορ, δεδομένου ότι η ομάδα δε μείωσε τη διαφορά από την «κόκκινη» γραμμή. Αν το κρίνει όμως με βάση τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισε εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει θετικότατο! Κι αυτό γιατί η Καβάλα παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς 4 βασικά της στελέχη. Συγκεκριμένα ήταν εκτός «μάχης» ο ηγέτης Έμπερτ και ο Στίκας λόγω τιμωριών, ενώ δεν υπολογίζονταν οι Σαμπανίδης και Πανουργιάς που ήταν άρρωστοι. Απ’ εκεί και πέρα ο Νούρι δεν μπορούσε χρησιμοποιήσει τους Κοέν και Μουσίγια που κι αυτοί ήταν άρρωστοι, όπως και τον Οκάν που εξέτισε ποινή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προπονητής της Καβάλας έκανε μόλις δύο αλλαγές στο παιχνίδι, αυτές στην αρχή της επανάληψης, γιατί δεν είχε άλλες επιλογές, δεδομένου ότι κάποιοι απ’ τους ποδοσφαιριστές που είχε στον πάγκο του ήταν επίσης άρρωστοι!

Οι συνθέσεις

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Ντόκιτς, Παρασκευάς, Σουλιώτης, Σέχου, Ρουσσάκης, Κέρθι, Τριανταφυλλάκης, Κολλαράς, Γιουκούδης, Ρόβας, Πέττας.
Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Θωμαϊδης, Γροσδάνης (46’ Μπάουμαν), Αρμάλας, Καϊούμπι, Νεντέλκοβιτς, Σταμένκοβιτς, Καραγιάννης (46’ Αλίμι), Ρέτσος, Μπελεβώνης.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων είχαν ως εξής:
Απόλλων Λάρισας – ΝΠΣ Βέροια 0-1
ΑΕΛ – Απόλλων Πόντου 0-0
Τρίκαλα – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-3
Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 3-1
Αλμωπός Αριδαίας – Καβάλα 1-1
Ολυμπιακός Β’ – Ηρακλής 0-0
Ολυμπιακός Βόλου – Ξάνθη 1-0