Παναγιώτης Διλμπέρης: Έχω μείνει έκπληκτος με τον κόσμο της Καβάλας

Ο προπονητής του ΑΟΚ μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’ και εκθείασε τους φιλάθλους της ομάδας λέγοντας ότι είναι πάντοτε θετικοί και υποστηρικτικοί

΅Ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας ειδικά στο 2ο μέρος, όπου όπως τόνισε ο ΑΟΚ έδωσε «παράσταση για ένα ρόλο», εμφανίστηκε ο προπονητής της Καβάλας μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Β’. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε επίσης και για το επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο της ομάδας. Αναλυτικά:

«Το παιχνίδι ήταν «τελικός» για εμάς και είχε δύο όψεις. Στο 1ο ημίχρονο υπήρχε μια σχετική ισορροπία με τον αντίπαλο, αν και στα πρώτα 20 λεπτά το αγωνιστικό μας πλάνο λειτούργησε άψογα. Μετά επήλθε κούραση στον άξονα, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα. Στο 2ο μέρος το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αφού ήμασταν καταιγιστικοί έχοντας εφαρμόσει πλήρως το πλάνο μας, με πίεση, με πολλά κλεψίματα της μπάλας, με μεταβάσεις απ’ όλες τις πλευρές, με μεταφορά της μπάλας μέσα στην περιοχή και φυσικά με ευκαιρίες. Δεν ξέρω αν άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να δημιουργήσει τόσες πολλές προϋποθέσεις απέναντι στον Ολυμπιακό.

Δυστυχώς δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε για ακόμα μια φορά στο γήπεδο μας. Αυτό δεν είναι καλό, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα ακόμα και ο βαθμός που κερδίσαμε είναι πολύτιμος για τη συνέχεια. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, έχοντας πίστη στην κατάκτηση του στόχου της σωτηρίας».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό την επόμενη αγωνιστική είπε ότι «είναι ένα παιχνίδι με δύο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους και σχεδόν την ίδια βαθμολογική θέση. Είναι σημαντικό για εμάς να φύγουμε τη νίκη απ’ αυτό το παιχνίδι. Έχουμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε, λίγο χρόνο να ξεκουραστούμε. Τα παιδιά αυτά δίνουν αγώνα Τετάρτη – Κυριακή και θα συνεχίσουν έτσι».

Για τον κόσμο της Καβάλας ανέφερε ότι «προσωπικά έχω μείνει έκπληκτος από δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ο αγώνας ήταν Τετάρτη τις 3.00 και είχαμε όλο αυτό τον κόσμο και το δεύτερο είναι ότι δεν ένοιωσα σε καμία στιγμή (έχοντας παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια πριν αναλάβω την ομάδα όπως με τον ΠΑΟΚ β’ με τη Λάρισα) ότι ο κόσμος σε καμία των περιπτώσεων δεν έρχεται απέναντι στην ομάδα. Είναι πάντοτε θετικός και υποστηρικτικός, και πραγματικά δεν ξέρω σε πόσα γήπεδα συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν θεωρώ ότι είμαστε πολύ ευλογημένοι και πολύ τυχεροί».

Για το γεγονός ότι αυτός ο κόσμος έχει να χαρεί μια εντός έδρας νίκη από τις 13 Φεβρουαρίου (3-0 με τον Απόλλωνα Πόντου) δήλωσε ότι «έτσι είναι τα πράγματα, όμως δεν μπορεί να πει κάποιος ότι η ομάδα δεν έχει αγωνιστικότητα και δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να σκοράρουμε είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, που μπορούμε μεν να τους αναλύσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι χρειάζεται για να μην δώσουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να καταλάβουν πράγματα. Εμείς δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό κι έχουμε πίστη ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε».