Το Imaret μάς ταξιδεύει μέχρι τη… Λατινική Αμερική [φωτογραφίες]

Ωδή στο Ρούμι: Οι βραδιές γευσιγνωσίας εξαιρετικών ποτών με food pairing επιστρέφουν τον Φεβρουάριο στο χειμερινό Bar του ξενοδοχείου-μνημείου της Καβάλας με την καλύτερη θέα στην πόλη...

Τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου το Cavafy Bar, το χειμερινό Bar του Imaret, σας προτείνει να γευτείτε «τριλογίες» εξαιρετικών ποτών που έχει διαλέξει ο Sommelier Γιώργος Παγώνης με food pairing ειδικά σχεδιασμένο από τον Executive Chef Στέλιο Χατζηαβραμίδη.

Μετά τις πρώτες, απόλυτα επιτυχημένες βραδιές «τριλογίας ποτών» του περασμένου Νοεμβρίου, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στα Single Malt Whiskeys της Σκωτίας [διαβάστε περισσότερα εδώ] σειρά να πρωταγωνιστήσει στην μπάρα του Cavafy έχει «το ποτό της χαράς» –η λέξη «ρούμι», άλλωστε, προέρχεται από το rumbullion, που σημαίνει «διασκέδαση»– και, μάλιστα, σε τρεις σπάνιες εκδόσεις του που, ίσως, δεν έχετε ξαναγευτεί…

Η αρχή σε αυτό τον νέο «κύκλο» γευσιγνωσίας «με τον μάγο οινόπνευμα» γίνεται την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 με την ομάδα του Imaret να μας ταξιδεύει μέχρι τα Μπαρμπέιντος, τη Βενεζουέλα και το Περού, ανοίγοντας «Τα ημερολόγια του ρουμιού» [The Rum Diaries].

Διαβάστε παρακάτω τη σύνθεση της πρώτης «τριλογίας» που μπορείτε να δοκιμάσετε…

1Mount Gay Eclipse [ Barbados ]
Το Mount Gay ανήκε αρχικά στον John Sober ο οποίος κληρονόμησε ένα μικρό αποστακτήριο στην κορυφή του όρους στην ενορία St. Lucy των Μπαρμπέιντος το 1703. Η οικογένεια Sober προσέλαβε τον Sir John Gay, έναν Barbadian τέταρτης γενιάς, για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για το αποστακτήριο. Οι καινοτομίες και τα επιτεύγματά του ήταν τόσο βαθιά επιτυχημένα που η οικογένεια Sober μετονόμασε ολόκληρο το αποστακτήριο προς τιμήν του.
Το Mount Gay Eclipse είναι ένα ρουμι περασμένο από τρία διαφορετικά βαρέλια που φιλοξενούσαν Whisky, Bourbon, Cognac, με παλαίωση από 5 μεχρι και 8 έτη. Πήρε το όνομά του απο την ολική έκλειψη ηλίου στα Βarbados το 1910. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των αποσταγμάτων του Βarbados είναι ο φίνος φρουτώδης χαρακτήρας που κάνει τα ρούμια ιδιαίτερα αγαπητά, ακόμα και σε λιγότερο εξοικειωμένους ουρανίσκους.
ΜΥΤΗ: Νότες βανίλιας και μπανάνας, καραμέλα και ανανάς.
ΣΤΟΜΑ: Καπνιστή γεύση και μέτριο σώμα με ζεστό αλκοόλ αρώματα βανίλιας, ξύλου και καραμέλας.
PAIRING: Βασιλικοί χουρμάδες γεμισμένοι με ταχίνι και φυστικοβούτυρο.

2Santa Τeresa 1796 [ Venezuela ]
“We play Rugby/We make Rum”! Αυτό είναι το moto του αποστακτηρίου Santa Teresa στη Bενεζουελα καθώς το project “Alkatraz”, συνδυάζοντας την τέχνη της παραγωγής ρουμιού με τους κανόνες πειθαρχίας του παιχνιδού Rugby κατάφερε να αλλάξει τη ζωη σε πάνω απο 1.800 παιδιά που ήταν μέλη συμμοριών. Το Santa Teresa 1796 δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1996 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ίδρυση του αποστακτηρίου.
ΜΥΤΗ: Με αρώματα μαύρης ζάχαρης, μελιού και σοκολάτας.
ΣΤΟΜΑ: Απαλή και πολύπλοκη γεύση, αρώματα καπνού, δέρματος, καραμέλας.
PAIRING: Στικ κοτόπουλου με σουσάμι και γλάσο δαμάσκηνου.

3MILLONARIO 15 RESERVA ESPECIAL [ Peru ]
Ενώ υπήρχε άφθονη πρώτη ύλη, η τεχνογνωσία για παραγωγή ρουμιού ήταν στοιχειώδης, με αποτέλεσμα το ζαχαροκάλαμο και όλες οι δυνατότητές του να μην μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως. Έτσι λοιπόν, ο Don Rolando έστειλε τον γιο του Augusto να σπουδάσει χημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Cambridge ο οποίος το 1938 φορτώνει ένα πλοίο από το Λονδίνο στο Περού με μία μηχανή άλεσης και μία αποστακτική συσκευή. Μετά απο 10 χρόνια δημιουργείται το αποστακτήριο Ron Millonario στο Περού.
ΜΥΤΗ: Γεμάτη ζαχαρωτά, φρούτα, κακάο, καρύδα, δαμάσκηνα και γαρύφαλλο.
ΣΤΟΜΑ: Βουτυράτο, με πικάντικη λάμψη γαρύφαλλου, μετά γίνεται πλήρως γλυκό και σιροπιαστό· καραμέλα, σταφίδες, σύκα, χουρμάδες, μελάσα και μαύρη ζάχαρη.
PAIRING: Σοκολάτα με πορτοκάλι απο τους Κήπους του Imaret.

Info

CAVAFY | The RUM Diaries Vol. I
[ 3 Premium Rum (X35ml)+Food Pairing ]
Πέμπτη 17 & 24.02.2022
Από τις 19:00 και μετά…
Τιμή κατ’ άτομο: 25 ευρώ
Τηλ. για κρατήσεις: 2510620151

In this article