Άρτος και Υγεία: Το κατάστημα που έβαλε τη λέξη Gourmet στο πρωινό των Καβαλιωτών έγινε ενός έτους! [φωτογραφίες]

Οι γευστικές προτάσεις του Σεφ Νίκου Κεσούρη έγιναν αγαπημένη πρωινή συνήθεια και το κατάστημά του στο κέντρο της πόλης, σημείο αναφοράς

1χρόνος πέρασε… Ήταν 7 Ιουνίου του 2021 όταν ο Νίκος Κεσούρης άνοιγε για πρώτη φορά τα «ρολά» του πρώτου καταστήματος «Άρτος και Υγεία» επί της Βενιζέλου 30, στο κέντρο της Καβάλας, λίγα μέτρα από τον Δημοτικό Κήπο. Με όπλο τα ξακουστά, χειροποίητα κουλούρια της μητέρας του, Μαρίας Τσίγκα, και τις δικές του Gourmet προτάσεις για αλμυρά και γλυκά σνακ, ο διακεκριμένος Σεφ κατάφερε να κάνει τη διαφορά…

Από την αρχή, ο Νίκος και η ομάδα του μετέφεραν όλη τη δεκαετή εμπειρία αλλά και τη… μαγεία του πρώτου καταστήματος «Άρτος και Υγεία» της Νέας Περάμου στην καρδιά της πόλης της Καβάλας, προτείνοντας γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν τα παραδοσιακά υλικά και τις συνταγές σε κάτι καινούριο και συναρπαστικό.

Οι παιχνιδιάρικες μπαγκέτες [με προσούτο-μοτσαρέλα-βασιλικό, Παστράμι με κατίκι Δομοκού, τσορίθο με μετσοβόνε ή ιταλική μορταδέλα με λάδι τρούφας και ρικότα], τα αφράτα και χορταστικά πεϊνιρλί [με κρέμα πορτσίνι, με κρέμα φασκόμηλο, με τσορίθο-μοτσαρέλα κ.ά.], αλλά και τα σοφιστικέ γλυκά [Canelé de Bordeaux, Flan με compote φράουλας, Travel Cake με αλμυρή καραμέλα, Beignets (γαλλικός λουκουμάς), Soft cookies, κρουασάν βουτύρου με κρέμα τσουρέκι ή με βελγική σοκολάτα και άλλα πολλά] καθιέρωσαν γρήγορα το «Άρτος και Υγεία» ως τόπο (πρωινής, κυρίως) συνάντησης για τους Καβαλιώτες που ζουν ή εργάζονται στο κέντρο.

Βέβαια, οι λάτρεις του «απλού» και του κλασικού βολεύονται με ένα παραδοσιακό, χειροποίητο κουλούρι δια χειρός Μαρίας Τσίγκα ή με ένα φλιτζάνι φρεσκοαλεσμένου καφέ που ψήνεται ειδικά για τα καταστήματα «Άρτος και Υγεία» από τον Καβαλιώτη μύστη του καφέ Γιώργο Καρεμφύλη και το «Καφετοπίο».

Το επόμενο βήμα με το βλέμμα στην… Ιταλία!

Ο Καβαλιώτης Σεφ Νίκος Κεσούρης δεν… ησυχάζει! Μοιράζοντας τον εαυτό του ανάμεσα στα δύο καταστήματα «Άρτος και Υγεία» σε Καβάλα και Νέα Πέραμο και υπογράφοντας, στο ενδιάμεσο, το μενού πολλών εστιατορίων της ευρύτερης περιοχής μας, βρήκε χρόνο να σχεδιάσει το επόμενο εγχείρημά του που δεν είναι άλλο από μια παραδοσιακή, ιταλική πιτσαρία!

Και το όνομα αυτής… LOGAN! Ο Νίκος θέλει μέσα από αυτό το νέο «βήμα» να αναδείξει όλη τη μαεστρία της ιταλικής κουζίνας, σερβίροντας φρέσκια πίτσα φτιαγμένη από ζύμη 48ωρης ωρίμανσης αλλά και φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο καιρό…

Ακολουθήστε το «Άρτος και Υγεία» στο Instagram και στο facebook