Diana’s Meals: Μαρμελάδα φράουλα [συνταγή]

Η Ντιάνα Κατζομύτη μάς μαθαίνει πώς να φτιάξουμε το δικό μας απόλυτο ανοιξιάτικο γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Το αγαπημένο φρούτο της Άνοιξης είναι η φράουλα! Όταν αυτές οι κόκκινες μικρές καρδούλες εμφανιστούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στους πάγκους των λαϊκών αγορών, για μένα σημαίνει την εναρκτήρια «γιορτή» της Άνοιξης, αφού είναι και το αγαπημένο μου φρούτο!

Αυτή η μαρμελάδα δεν είναι η συνηθισμένη. Άλλωστε, έχει κάτι που την κάνει μοναδική: τη φτιάξατε με τα χεράκια σας!

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 500γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • κάρδαμο (προαιρετικά) ή 2-3 κλαδάκια δυόσμου
  • 1 λοβό βανίλια
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις φράουλες καλά και κόβουμε το κοτσάνι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια και τη ζάχαρη. Τις πιέζουμε με τα χέρια να βγάλουν υγρά.
  • Κόβουμε τον λοβό της βανίλιας και προσθέτουμε μέσα τους σπόρους και προαιρερικά ένα από τα δύο: κακουλέ ή δυόσμο σε ένα πουγκάκι (Μη με ρωτήσετε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο, εμένα μου αρέσει με δυόσμο γιατί  προτιμώ τη μαρμελάδα φράουλα με τυρί κρέμα , ενώστα παιδιά με κακουλέ γιατί τη θέλουν με βούτυρο). Άρα, περί ορέξεως… όπως καταλαβαίνετε.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
  • Το πρωί αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει για περίπου 30-35 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα μυρωδικά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία κλείνουμε καλά. Τα γυρίζουμε ανάποδα για κάποιες ώρες.


Βιογραφικό

Είμαι η Ντιάνα Κατζομύτη. Συνήθως είμαι με ένα τεφτέρι στα χεριά και σημειώνω, πειράζω, αλλάζω, πειραματίζομαι με συνταγές. Τα παιδιά μου με πειράζουν, λέγοντας ότι οι συνταγές μου είναι jazz! Σαν τους τζαζίστες που αυτοσχεδιάζουν. Μότο μου είναι πως το φαγητό είναι η πρώτη αγάπη του ανθρώπου, αφού αυτό είναι το πρώτο πραγμα που αποζητά με το που θα γεννηθεί, γι’ αυτό και είναι συστατικό της ευτυχίας. Τα τελευταία χρονια θα με βρείτε ως Private Chef και συνταγές μου στη σελίδα dianasmeals.gr.

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook