ΙΕΚ Καβάλας: Εκπαίδευση σε… απευθείας σύνδεση με την αγορά εργασίας

Απόλυτα επιτυχημένη η ετήσια εκδήλωση-παρουσίαση των εργασιών των σπουδαστών

Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Καβάλας, με τους σπουδαστές να παρουσιάζουν σε θεματικές εργασίες μέρος των όσων έμαθαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που μόλις «έκλεισε».

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Τεχνικού Λυκείου Καβάλας στις εγκαταστάσεις του οποίου «φιλοξενείται» το ΙΕΚ Καβάλας. Εκεί, καταρτιζόμενοι από τα Τμήματα Αρχιμαγείρων & Σεφ, Βοηθών Φαρμακείου, Τουριστικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων και Βρεφονηπιοκόμων παρουσίασαν τα «έργα» τους, με τις γαστρονομικές δημιουργίες να «κλέβουν» την «παράσταση» για άλλη μία χρονιά – με κεντρικό «θέμα» φέτος έναν διαγωνισμό… μουσακά!

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Καβάλας Γρηγόρης Ιωσηφίδης συνεχάρη όλους τους σπουδαστές που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και τους καθηγητές τους που, με πενιχρά μέσα, κατάφεραν για ακόμη μία χρονιά να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα το επίπεδο των σπουδών.

«Με μεράκι και όρεξη για δουλειά, καταφέρνουμε και ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες. Στόχος του ΙΕΚ μας ήταν και παραμένει η σύνδεση των αποφοίτων μας με την αγορά εργασίας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, διοίκηση, καθηγητές, αλλά και μαθητές», συμπλήρωσε ο κ. Ιωσηφίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΙΕΚ Καβάλας φοιτούν περίπου 350 σπουδαστές σε 15 Τμήματα συνολικά 6 ειδικοτήτων. Η φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια και είναι εντελώς δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή αποτελεί το απολυτήριο Λυκείου.