ΙΕΚ Καβάλας: Σπουδάστε εντελώς δωρεάν από αρχιμάγειρας μέχρι… αεροσυνοδός!

Διαβάστε τις προτάσεις των επτά ειδικοτήτων για τη χρονιά 2017-2018 όπως τις ανακοίνωσε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανακοίνωσε τις προτάσεις ειδικοτήτων για όλα τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της χώρας. Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινά τον ερχόμενο Οκτώβριο, η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν και τα Τμήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.

Για το ΙΕΚ της Καβάλας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανακοίνωσε τις εξής επτά (7) ειδικότητες, όλες σε «απευθείας σύνδεση» με την Αγορά Εργασίας, αφού πρόκειται για δεξιότητες που «απορροφούνται» σχετικά εύκολα λόγω υψηλής ζήτησης:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής-Υπηρεσία ορόφων-Εμπορευματογνωσία)
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  • Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων
  • Βοηθός Εργοθεραπείας
  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  • Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
  • Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι διετής και εντελώς δωρεάν! Μοναδική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι το Απολυτήριο Λυκείου.




Να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά 2016-2017, στο ΙΕΚ της Καβάλας δημιουργήθηκαν 15 Τμήματα για 6 Ειδικότητες (όλες τις παραπάνω μείον της νέας – «Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς») τα οποία παρακολούθησαν περί τους 400 σπουδαστές.

Για την κατάθεση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων σε κάποια από τις Ειδικότητες που προτείνονται για το έτος 2017-2018 αναμένεται νέα ανακοίνωση-προκήρυξη από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. Τα μαθήματα ξεκινούν, όπως πάντα, τον Οκτώβριο και «χωρίζονται» σε δύο (2) εξάμηνα, Φθινοπωρινό και Εαρινό.

Στην κεντρική φωτό, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Καβάλας Γρηγόρης Ιωσηφίδης κατά την γιορτή λήξης της χρονιάς 2016-2017 που «έκλεισε» με έναν διαγωνισμό μαγειρικής.