Και επίσημα αλλαγή σκυτάλης στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Ο Δημήτρης Μπαντέκας ανέλαβε τα ηνία του Ιδρύματος από τον τέως πρόεδρο Θανάση Μητρόπουλο σε μια πολύ εγκάρδια τελετή-Ποιος είναι ο πρώτος στόχος του νέου Πρύτανη και τι είπε για τις «παραφιλολογίες» που αφορούν το Τμήμα Οινολογίας

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2017 η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ στο γραφείο του νέου Πρύτανη Δημήτρη Μπαντέκα, παρουσία των οικείων του, πρυτάνεων, καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος.

«Με την ευκαιρία της τελετής παραλαβής και παράδοσης της νέας πρυτανικής αρχής, θα ήθελα να ευχηθώ στον νέο πρύτανη κ. Μπαντέκα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της κοινότητάς μου που για μεγάλο χρονικό διάστημα με στήριξαν ως πρόεδρο και συνέβαλαν καθοριστικά στο να πάει το Ίδρυμά μας όχι μόνο ψηλά, αλλά να αναγνωρίζεται στην κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ως ένα Ίδρυμα δυναμικό που έχει να προσφέρει πολλά. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, αντιπροέδρους και συγκλητικούς που στήριξαν τις επιλογές μου, έτσι ώστε να προχωρήσει αυτή η προσπάθειά μας», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Μητρόπουλος.

«Ευχαριστώ όλα τα μέλη της κοινότητας που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν  στο αξίωμα του Πρύτανη. Ευχαριστώ επίσης τον απερχόμενο πρόεδρο του Ιδρύματος με τον οποίο συνεργαστήκαμε 9 χρόνια. Μαζί του απέκτησα τεράστια εμπειρία στη διοίκηση του Ιδρύματος. Ευχαριστώ όλους του συγκλητικούς και όλους τους αντιπροέδρους με τους οποίους πήγαμε το Ίδρυμα μπροστά, για να γίνει ένα από τα καλύτερα Ιδρύματα της Ελλάδας. Συγχαίρω τους εκλεγέντες ανιπρυτάνεις με τους οποίους θα έχουμε μια άψογη συνεργασία και πιστεύω ότι αυτό το Ίδρυμα θα γίνει πανεπιστημιακό. Θα κάνουμε όλες μας τις προσπάθειες είτε με ένωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είτε με άλλο Ίδρυμα είτε μόνοι μας. Προτεραιότητά μας είναι το Ίδρυμά μας να γίνει από μόνο του πανεπιστήμιο και αυτό θα το προσπαθήσουμε», δήλωσε ο κ. Μπαντέκας.

Τμήμα Οινολογίας: Μετά από παραίτηση και όχι από παύση η αποχώρηση του προϊσταμένου

Σε ερώτημα ποιος είναι ο λόγος της παύσης του προϊσταμένου του Τμήματος Οινολογίας στη Δράμα ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι δεν έγινε καμία παύση κανενός προϊσταμένου στο Τμήμα, αλλά έληξε η θητεία στις 30 Νοεμβρίου. «Τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του σε όλο το θέμα της Οινολογίας, αλλά ο επαναπροσδιορισμός του προσκρούει στον νέο νόμο τον οποίο πριν 10 μέρες ψήφισε η Βουλή. Το Τμήμα Οινολογίας έχει θωρακιστεί με μία απόφαση του ΣτΕ, διότι με αυτή την απόφαση επαναλειτούργησε και θεωρώ ότι αυτό το καθιστά πιο δύσκολο στο να υποστεί αυτές τις κακοποιήσεις που υπέστη από προηγούμενες κυβερνήσεις. Στη Δράμα έκλεισαν δύο Τμήματα, που αρχικά άνοιξε η δική μου διοίκηση με δικαστική απόφαση και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Δε φεύγει το Τμήμα από τη Δράμα

Ο κ. Μπαντέκας από την πλευρά του, μιλώντας για το ίδιο θέμα, είπε ότι «δεν έγινε αντικατάσταση του κ. Μάμαλη, αλλά τελείωσε η θητεία του σύμφωνα με τον νόμο. Συνεπώς η Σύγκλητος θα έπρεπε να διορίσει ένα καινούργιο πρόεδρο, γιατί το Τμήμα είναι μη αυτοδύναμο και δεν έχει καθηγητές για να εκλέξουν πρόεδρο. Έτσι λοιπόν ο κ. Μαμάλης ήταν ευδοκίμως πετυχημένος για 8 ολόκληρα χρόνια. Δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρόεδρο ισόβια, γιατί κάποιος θα μπορούσε να μας κατηγορήσει ότι επιλέγουμε συνεχώς τον ίδιο άνθρωπο.

»Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να στηρίξουμε τον καινούργιο πρόεδρο, ο οποίος θα προσπαθήσει να διοικήσει το Τμήμα. Έχει εμπειρία διότι ήταν και πρόεδρος του Τμήματος Δασοπονίας προηγουμένως και συνεπώς δε θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό που θα ήθελα να πω όμως -γιατί δεχόμαστε και τηλέφωνα από γονείς- είναι ότι κυκλοφορούν παραφιλολογίες ότι το Τμήμα φεύγει αύριο το πρωί και πάει στην Ορεστιάδα και πρέπει τα παιδιά να αλλάξουν σπίτια και να μετακινηθούν. Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση, καμία συζήτηση πάνω σ’ αυτό και κακώς λέγονται αυτά –για δικούς τους λόγους προφανώς– δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις οικογένειες», δήλωσε ο κ. Μπαντέκας.