Ανασκόπηση 2017. Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την Καβάλα. Μάρτιος [φωτογραφίες]

Οι σφαγές τύπου Κοσέρ που θα ξεκινούσαν από την Καβάλα, ο βανδαλισμός του εβραϊκού μνημείου, τα «δώρα» Κουρουμπλή στον δήμο αλλά και ο θρίαμβος των Αδελφών Κούφαλη με «Το ψωμί της Νινευί»

Μάρτιος 2017

Και πάλι πρόεδρος ο Γιώργος Γραμμένος

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ψηφίζουν, σε ειδική συνεδρίαση, για νέο πρόεδρο, αντιπρόεδρου και γραμματέα του Σώματος καθώς και για νέα μέλη στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου. Ο Γιώργος Γραμμένος επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου λαμβάνοντας 27 ψήφους (από την πλειοψηφία, από την παράταξη Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παράσχο Αγανικόλα), με τις παρατάξεις Καβάλα-Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη, Συμπαράταξη Πολιτών και Ο Τόπος της Ζωής Μας να ψηφίζουν λευκό, μιας και δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα.

Την επόμενη μέρα, η Συμπαράταξη Πολιτών του Άρη Βέρρου διατυπώνει ενστάσεις τόσο επί της διαδικασίας -κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση του αδιάβλητου της μυστικότητας με το μοίρασμα λευκών ψηφοδελτίων διαφορετικού μεγέθους στις παρατάξεις- όσο και επί του αποτελέσματος, μιλώντας για παραποίηση, καθώς όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, ψήφισαν δύο μέλη της συμπολίτευσης που δεν ήταν παρόντα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.

Το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού επιστρέφει στην Καβάλα

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 ο Χρήστος Μέτιος ανακοινώνει τους έξι (6) νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης αναλαμβάνει τον τομέα του Τουρισμού σε μια κίνηση τόσο συμβολική όσο και ουσίας, αφού η Καβάλα και η Θάσος παραμένουν η «κορωνίδα» του Τουρισμού σε όλη την Περιφέρεια.

Σάλος στο πανελλήνιο με τις λατρευτικές σφαγές που ξεκινούν από την Καβάλα χωρίς πλαίσιο…

To KAVALA POST αποκαλύπτει πως Σφαγείο της Καβάλας προτίθεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

Η είδηση παίρνει πανελλαδικές διαστάσεις με αιρετούς, κόμματα, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις να αντιδρούν στη «βεβιασμένη» αδειοδότηση της μονάδας λίγο πριν το Πάσχα. Το θέμα προκαλεί παρεμβάσεις του υπουργείου, ενώ «φτάνει» και στη Βουλή! Λίγες μέρες μετά, η άδεια ανακαλείται.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

Η επιστροφή-θρίαμβος των Αδελφών Κούφαλη στην Καβάλα

Από τη γενέτειρα πόλη τους ξεκινούν στις 16 Μαρτίου 2017 την πανελλαδική περιοδεία του νέους τους έργου «Το ψωμί της Νινευί» οι θεατρικοί συγγραφείς Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης. Οι τέσσερις προγραμματισμένες παραστάσεις (16-19 Μαρτίου) που φιλοξενεί το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου είναι όλες… sold out και έτσι προστίθενται ακόμη τρεις (24, 25 και 26 Μαρτίου) με την ίδια επιτυχία! Οι εντυπώσεις όλων, κοινού και κριτικών, είναι ενθουσιώδεις.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες εδώ.

O Κουρουμπλής με τα «δώρα»

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 επισκέπτεται την Καβάλα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνοντας την παραχώρηση στον δήμο Καβάλας της περιοχής των Καλαφατιών (Καρνάγιο) και του χερσαίου τμήματος (λωρίδα) του λιμανιού που εκτείνεται από τον χώρο στάθμευσης του ΝΟΚ μέχρι το πάρκο Φαλήρου και συμπληρώνοντας πως είναι θέμα χρόνου η παραχώρηση από το υπουργείο Οικονομικών τμήματος των αποθηκών που βρίσκονται στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» (περιοχή Τελωνείου) έκτασης 1.300 τ.μ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή εδώ.

Βανδαλισμός του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καβάλας

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2017, άγνωστοι πραγματοποιούν «επίθεση» στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καβάλας επί της οδού Ερυθρού Σταυρού και με τη βοήθεια εργαλείου σπάζουν το μεγαλύτερο μέρος του μαρμάρου που καλύπτει την πρόσοψή του. Οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από την Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο αργότερα.

Ο βανδαλισμός του μνημείου καταδικάζεται από τον δήμο Καβάλας και η ζημιά αποκαθίσταται λίγες μέρες μετά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.