Ανασκόπηση 2017. Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την Καβάλα. Αύγουστος [βίντεο-φωτογραφίες]

Η Καβάλα «διαδηλώνει» διαδικτυακά υπέρ του πατέρα Παύλου, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης γίνεται viral μέσω ενός τροχαίου στο κέντρο της πόλης, ο Γιώργος Καλαντζής «βάζει» πλώρη για την προεδρία της ΕΠΟ και ο Χρήστος Μέτιος «ξηλώνει» τον Μιχάλη Αμοιρίδη

Αύγουστος 2017

Γεννιέται το «Παύλειο Κίνημα»

Χιλιάδες πολίτες, χρήστες του facebook με το που «μπαίνει» ο Αύγουστος εκφράζουν, επιδοκιμάζουν, συμφωνούν και επαυξάνουν, προωθούν την «πρόταση» να είναι ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλως & Θάσου Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος ο επόμενος Μητροπολίτης ΦΝΘ. Χιλιάδες άνθρωποι, δίχως να είναι συνεννοημένοι, δίχως να υπάρχει κάποιος «μπροστάρης» ή «καθοδηγητής», εντελώς αυθόρμητα ποστάρουν φωτογραφίες του «δικού μας» πατέρα Παύλου, κάνουν Like και Κοινοποιούν αντίστοιχα άρθρα ή status, σχολιάζουν και αλληλεπιδρούν με στόχο να αποκτήσουν «λόγο» στην εκλογή του νέου ποιμενάρχη τους.

Η μαζικότητα της «συμμετοχής» των πολιτών σε αυτήν την προσπάθεια είναι τέτοια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως… «παύλειο κίνημα»!

Η «κίνηση» αυτή θα κορυφωθεί αργότερα με την έκδοση ψηφισμάτων από τα Δημοτικά Συμβούλια Νέστου και Καβάλας…

Τροχαίο δυστύχημα

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017 στην επαρχιακή οδό Ακροβουνίου-Νέας Περάμου στην περιοχή «Γιντίκια»Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 82χρονος οδηγός εξετράπη της πορείας του όταν έσκασε το λάστιχο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ηλικιωμένου οδηγού, ενώ η 79χρονη συνοδηγός και σύζυγός του μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το ζευγάρι γυρνούσε από κηδεία

O  Γιώργος Καλαντζής υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει και επίσημα -ήδη είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες… «διαρροές»- την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ. Στη σχετική συνέντευξη Τύπου (το ρεπορτάζ εδώ), ο κ. Καλαντζής αναγνωρίζει ότι ο συνυποψήφιός του Βαγγέλης Γραμμένος έχει το «προβάδισμα», δηλώνει ωστόσο ότι ο συχετισμός των δυνάμεων δύναται να αλλάξει μέχρι τις εκλογές…

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΕΠΣ Καβάλας, ο Γιώργος Καλαντζής δηλώνει με νόημα: «Πώς μπορεί Καβαλιώτης να μην ψηφίσει Καβαλιώτη»…

Πεθαίνει ο Αλέξης Μουτσοκάπας

Σε ηλικία 78 ετών άφησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ο συνταξιούχος οδοντίατρος και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας της Καβάλας «Ταχυδρόμος». Γύρω στις 17:30 της προηγούμενης μέρα, ο Αλέξης Μουτσοκάπας, επιστρέφοντας από την Κεραμωτή στην Καβάλα, είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα στο Αγίασμα Καβάλας και, σχεδόν 24 ώρες μετά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Γεννημένος το 1939 στην Καβάλα, αλλά με καταγωγή από το Καταφύγι Κοζάνης, ο Αλέξης Μουτσοκάπας συνέδεσε το όνομά του με την αρχαιότερη εφημερίδα της Καβάλας, τον «Ταχυδρόμο» (ιδρ. 1931), όντας ο εκδότης της για πάνω από είκοσι χρόνια (μαζί με τον αδελφό του, Δημήτρη), μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 οπότε και εκδόθηκε το τελευταίο φύλλο της.

Nα σημειωθεί ότι οκτώ μήνες πριν είχε «φύγει» από τη ζωή η σύντροφος του Αλέξη Μουτσοκάπα, η συμβολαιογράφος Νίκη Μουτσοκάπα-Μαλακασιώτου.

Δυο γυναίκες με κανό εγκλωβίζονται για ώρες στο Φιδονήσι

Απόό τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες τις Δευτέρας, δύο γυναίκες παρέμειναν εγκλωβισμένες στο Φιδονήσι, οπότε και τις περισυνέλεξε το Λιμενικό σε συνεργασία με επαγγελματία δύτη. Επρόκειτο για δύο Ελληνίδες, με καταγωγή από τη Δράμα, ηλικίας 45 και 50 ετών, οι οποίες επέβαιναν σε δύο κανό στην περιοχή όταν, ξαφνικά, ο καιρός «γύρισε» και οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα τις «έριξαν» στο μικρό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το Παληό και τη Νέα Ηρακλίτσα.

Διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ.

O Γιώργος Καλαντζής χάνει τις εκλογές της ΕΠΟ

Ο Βαγγέλης Γραμμένος εκλέγεται νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας έλαβε 48 ψήφους, έναντι 21 του Γιώργου Καλαντζή, ενώ υπήρχαν δύο λευκά. Η ΕΠΟ αποκτά αιρετή διοίκηση για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν.

To τροχαίο του Δημήτρη Εμμανουηλίδη που έγινε… viral!

Μια φωτογραφία που ανέβηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017 στη Σελίδα του facebook «Παγίδες Πεζών στην Καβάλα» (μια Σελίδα όπου οι χρήστες του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης «καταγγέλλουν» επικίνδυνα σημεία και κακώς κείμενα των δρόμων της πόλης) έγινε «θέμα» και μέσα σε λίγες ώρες «παίζει» σχεδόν σε όλα τα αθηναϊκά sites που, κατά τη συνήθη τακτική τους, αναπαράγουν ειδήσεις δίχως να ελέγχουν την εγκυρότητά τους.

Η φωτογραφία δείχνει τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη να στέκεται στη μέση της οδού Βενιζέλου (στο ύψος του Δημοτικού Κήπου της Καβάλας) και να κοιτάζει σαστισμένος το αυτοκίνητό του το οποίο έχει «εμβολίσει» ένα αστικό λεωφορείο! Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ενεπλάκη λίγο μετά τις 09:00 το πρωί σε ένα τροχαίο ατύχημα με υλικές μόνο ζημιές, επιχειρώντας να κάνει αναστροφή επί της Βενιζέλου, με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και τις «πρόθυμες» ενημερωτικές ιστοσελίδες να του «χρεώνουν» ότι επιχείρησε να μπει… ανάποδα σε μονόδρομο.

Όπως όλα τα αντίστοιχα δημοσιεύματα και περιστατικά άνευ ουσίας, έτσι και αυτό είχε λίγες… ώρες διαδικτυακής «ζωής».

Μέτιος «κόβει» Αμοιρίδη

Με μια λακωνική δήλωση που όμως «λέει» πολλά, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος θέτει στις 24 Αυγούστου 2017 εκτός των ψηφοδελτίων της Περιφερειακής Αναγέννησης το… 2019 (!) τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης, πρώην Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ και τ. εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού ΑΜ-Θ Μιχάλη Αμοιρίδη!

Σύμφωνα με τον κ. Μέτιο, ο κ. Αμοιρίδης αγνόησε συστηματικά συστάσεις και προειδοποιήσεις που του έγιναν (δίχως να κατονομάζει σε τι αφορούσαν) και επέλεξε να «χαράξει» έναν προσωπικό δρόμο μέσα στην παράταξη, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

Διαβάστε τη δήλωση Μέτιου εδώ και την απάντηση Αμοιρίδη εδώ.

Εργατικό δυστύχημα στις Κρηνίδες

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2017 σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα στο κέντρο των Κρηνίδων όταν χειριστής «πρέσσας» (αντλία σκυροδέματος) που «απλώνει» τσιμέντο απώλεσε την ισορροπία του οχήματος, ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και «χτυπήθηκε» θανάσιμα από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο άτυχος άνδρας, 50 περίπου ετών, κάτοικος Κρηνίδων και πατέρας δύο παιδιών, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, αλλά ήταν ήδη αργά. Λόγω των «κομμένων» καλωδίων έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα όλο το χωριό των Κρηνίδων.