Ανασκόπηση 2017. Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την Καβάλα. Ιούλιος [βίντεο-φωτογραφίες]

Οι κορυφαίες εκδηλώσεις του καλοκαιριού AirSea Show, Φεστιβάλ Φιλίππων, Cosmopolis, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο θάνατος και η κηδεία του Μητροπολίτη Προκόπιου

Ιούλιος 2017

Kavala AirSea Show: Το 6ο και το… καλύτερο (;)

Το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017 τα πυροτεχνήματα που «φώτισαν» το λιμάνι της Καβάλας «σφράγισαν» την έκτη διοργάνωση του Kavala AirSea Show που, για πολλούς, ήταν και η καλύτερη από όλες. Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε και το Pageo Flying Day, με αεροπορικές επιδείξεις να λαμβάνουν χώρα στη Νέα Πέραμο.

Δείτε φωτορεπορτάζ και διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το 6ο Kavala AirSea Show εδώ και εδώ.

Επίσκεψη Φούχτελ στην Καβάλα με το «βλέμμα» στον Θρησκευτικό Τουρισμό

Σύντομη περιοδεία στην Καβάλα πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος στην Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Χοακίμ Φούχτελ. Συνοδευόμενος από δημάρχους του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και στελεχών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο Γερμανός πολιτικός επισκέφθηκε το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αλλά και το Δημαρχείο της Καβάλας.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ.

Ημερίδα στην Καβάλα για τη διαχείριση των απορριμμάτων παρουσία Φάμελλου

Ημερίδα με σκοπό το συντονισμό για την επίσπευση υλοποίησης των ΠΕΣΔΑ της χώρας και δη του ΠΕΣΔΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2017 στην Καβάλα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ.

H «πρώτη» του 60ού Φεστιβάλ Φιλίππων

Η μουσικοθεατρική παράσταση PIAF! THE SHOW και η εικαστική έκθεση με τίτλο «Διονυσιακά» ήταν -όπως αποδείχτηκε και εκ του αποτελέσματος- ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ξεκινήσει το επετειακό, 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από την πρεμιέρα του επετειακού Φεστιβάλ εδώ.

H πρώτη μεγάλη δικαστική δικαίωση για τους Απολυμένους της ΒΦΛ

Το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017 (ακριβώς επτά μήνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης) γίνεται γνωστή η πρώτη εκ των τριών αναμενόμενων αποφάσεων επί των αγωγών που κατέθεσαν κατά της εργοδοσίας της ΒΦΛ τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων και η οποία δικαιώνει τους απολυμένους.

Ο λόγος, πιο συγκεκριμένα, γίνεται για το πρώτο «κύμα» αγωγών που αφορά σε 50 και πλέον πρώην εργαζόμενους –ανάμεσά τους και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων– οι οποίοι απολύθηκαν χωρίς αποζημίωση (οι περισσότεροι) με το πρόσχημα της κατάθεσης ψευδών –όπως αποδεικνύεται– μηνύσεων από την εργοδοσία (για εμπρησμο, παράνομη βία, παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ά.).

Συγκεκριμένα, η απόφαση κρίνει άκυρο το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποία αρχικά είχαν μπει οι εργαζόμενοι, καταχρηστικές τις απολύσεις οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος τους και διατάσσει στον καθένα ξεχωριστά την καταβολή μισθών υπερημερίας και νομίμων αποζημιώσεων αλλά και 1.500 ευρώ στον κάθε απολυμένο για ηθική βλάβη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι προσωρινά εκτελεστή.

Η Καβάλα κάτω από τις «ομπρέλες» του Cosmopolis

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 ξεκίνησε το Έθνικ Φεστιβάλ Cosmopolis που για τέσσερις μέρες «πλημμύρισε» τη χερσόνησο της Παναγίας, αφού στη φετινή διοργάνωση όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Παλιά Πόλη, από τους χορούς και τις κινηματογραφικές προβολές μέχρι τις συναυλίες (που φέτος «έσπασαν» κάθε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου!) και τις εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Δείτε το επίσημο after movie του Cosmopolis εδώ:

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για προσέλευση 30.000 επισκεπτών κατά το διάστημα 20-23 Ιουλίου 2017, ενώ ήδη ετοιμάζεται το Cosmopolis… 2018!

Το KAVALA POST «κάλυψε» το αγαπημένο Έθνικ Φεστιβάλ μέσα από πληθώρα φωτορεπορτάζ. Δείτε τα εδώ.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καβάλα

Διήμερη περιοδεία στην Καβάλα και τη Δράμα πραγματοποιήσε στις 26 και 27 Ιουλίου 2017 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε Νέστο, Θάσο, Παγγαίο και Καβάλα, είχε επαφές και συναντήσεις με δημάρχους, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, ενώ επισκέφθηκε και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων προτού αναχωρήσει για Δράμα.

Διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ.

Ωστόσο, από την παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Καβάλα, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο από όλα ήταν το «φιάσκο» της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Απολυμένους της ΒΦΛ, με τον πρώτο να «στήνει» τους δεύτερους στο Εργατικό Κέντρο, εκεί όπου ο ίδιος είχε ορίσει ως τόπο συνάντησης. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης «κατάφερε» να συναντηθεί με τους προέδρους των εργολαβικών εταιριών των Λιπασμάτων δεν… βοήθησε ιδιαίτερα στο να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις από το «στήσιμο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ.

«Εκοιμήθη» ο Δεσπότης μας!

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Προκόπιος έχασε τη ζωή του την ώρα που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης, κοντά στη μητροπολιτική οικία του στην εκκλησιαστική κατασκήνωση που διατηρεί η Μητρόπολη ΦΝΘ στο νησί. Ήταν 78 ετών.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00. Ο Μητροπολίτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, αλλά ήταν ήδη αργά. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο πανελλαδικά το KAVALA POST.

Η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου

Το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και παρουσία δεκάδων Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη ΦΝΘ κυρού Προκοπίου ο οποίος, στη συνέχεια, ετάφη στον Άγιο Σίλα.

Δείτε το πλήρες φωτορεπορτάζ εδώ.