Ανασκόπηση 2017. Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την Καβάλα. Οκτώβριος [φωτογραφίες]

Η Καβάλα αποκτά νέο Μητροπολίτη και χάνει τον ευπατρίδη Νικόλαο Ρουδομέτωφ, το ΤΕΙ ΑΜ-Θ εκλέγει νέο Πρύτανη, την πόλη επισκέπτονται υποψήφιοι για τον φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Οκτώβριος 2017

Νεκρός μετά από τέσσερις μέρες βρέθηκε ο Ιωάννης Τσιμπρικίδης

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου 77χρονου συνταξιούχου από τη Νέα Ηρακλίτσα της Καβάλας. Ο αγνοούμενος από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ιωάννης Τσιμπρικίδης εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2017 λίγο πριν τις 12:30 νεκρός κάτω από μία βάρκα στο λιμάνι του χωριού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Οφειλέτης της ΔΕΗ έβγαλε… όπλο σε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ!

Το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017, υπάλληλος εταιρίας συμβεβλημένης με τον ΔΕΔΔΗΕ για τη διαδικασία διακοπής της παροχής του ρεύματος σε οφειλέτες της ΔΕΗ πήγε να «κόψει» το ρεύμα σε οφειλέτη στην Καβάλα επί της οδού Κ. Ουράνη στην Κηπούπολη στο πλαίσιο του καθημερινού του δρομολογίου. Μόνον που σε αυτήν την «περίπτωση», η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν λίγο… διαφορετική!

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ.

Πρεπόνης-Καρούζος στο λιμάνι

Με φόντο τα φώτα του λιμανιού και της παλιάς πόλης, ο Μιχάλης Πρεπόνης «συστήνει» για πρώτη φορά στο κοινό τα νέα του τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καρούζου το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής και κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας και με τη συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ.

Ξεκινάει η προεκλογική περίοδος του Επιμελητηρίου Καβάλας

Τον συνδυασμό «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία. Στηρίζω-Τολμώ-Επιχειρώ» παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2017 ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου 2017 κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

O Αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος εκλέγεται Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιείται η διαδικασία εκλογής νέων Μητροπολιτών στις χηρεύσασες θέσεις Σταγών & Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου. Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας, στο «τριπρόσωπο» για τη Μητρόπολη της Καβάλας προκρίνονται οι Αρχιμανδρίτες Δαμασκηνός Κιαμέτης, Στέφανος Τόλιος και Παύλος Κίτσος, με τον δεύτερο να εκλέγεται τελικά Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.

Το πλήρες ρεπορτάζ και η επίσημη ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος εδώ.

«Φράκαρε» η Ερυθρού, όπως… παλιά!

Με «δύναμη» (και μουσική) από τα ’80s και τα ’90s, οι Καβαλιώτες δίνουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και πάλι «ζωή» έστω και για μια νύχτα στον δρόμο που «σημάδεψε» τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό «Ραντεβού στην Ερυθρού όπως παλιά» και αναβίωσαν τις «δόξες» του παρελθόντος…

Το πλήρες φωτορεπορτάζ εδώ.

Περιοδεία Γιώργου Καμίνη στην Καβάλα

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για τον φορέα της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης πραγματοποιεί μίνι-περιοδεία στην Καβάλα, με επισκέψεις στους δημάρχους Νέστου και Καβάλας και κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο Oceanis.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

H ομάδα του Κίμωνα «Για εσένα»

Τον συνδυασμό «Για εσένα» παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017 στο 180 Degrees Sun and Lounge ο επικεφαλής του και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Κίμωνας Παπαδόπουλος.

Πλήρες φωτορεπορτάζ εδώ.

Ομιλία Βαρουφάκη στην Καβάλα

Την Πανευρωπαϊκή Κίνηση του DiEM25 παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017 ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συνιδρυτής της Κίνησης Γιάνης Βαρουφάκης από τον κινηματογράφο Απόλλωνα της Καβάλας.

Περισσότερα εδώ.

Πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ ο Δημήτρης Μπαντέκας

Με ποσοστό 60% και με μηδενική αποχή ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρης Μπαντέκας εκλέγεται στις 25 Οκτωβρίου 2017 Πρύτανης του Ιδρύματος, παίρνοντας τα ηνία από τον απερχόμενο πρόεδρο Θανάση Μητρόπουλο.

Το ρεπορτάζ εδώ.

Στην Καβάλα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για τον φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2017 στην Καβάλα προκειμένου να πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία σε μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ προηγουμένως είχε συναντήσει τους απολυμένους της ΒΦΛ.

Το ρεπορτάζ εδώ.

Πεθαίνει ο Νικόλαος Β. Ρουδομέτωφ

Την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Καβάλας σε ηλικία 84 ετών αφήνει το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017 λίγο πριν τις 23:00 ο ιστορικός ερευνητής Νικόλαος Ρουδομέτωφ, ο οποίος νοσηλεύονταν από το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Περισσότερα εδώ.

Ομιλία Ραγκούση στην Καβάλα

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υποψήφιος για την προεδρεία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης βρέθηκε στην Καβάλα το βράδυ της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2017 και πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy.

Το πλήρες ρεπορτάζ εδώ.