Ανασκόπηση 2017. Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την Καβάλα. Ιούνιος [βίντεο-φωτογραφίες]

Η επίσκεψη Κουτσούμπα και η θέση του ΚΚΕ για τη ΒΦΛ, οι «καμπάνες» του Εφετείου για την υπόθεση Μπουδακίδου, ο Κώστας Μορφίδης που έγινε... viral και ο θάνατος της Βάσιας που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ιούνιος 2017

Η δήλωση Μορφίδη για τα διόδια που έγινε… viral!

Aν η Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της Καβάλας έφτιαχναν ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω» σε αντίδραση για τα νέα διόδια που πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό, ο Κώστας Μορφίδης θα ήταν «μαζί τους!», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017 ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Οι αταίριαστοι».

Μέσα σε λίγες ώρες, η δήλωση του κ. Μορφίδη «σηκώθηκε» από τα Μέσα του Διαδικτύου και έγινε… viral!

Στην Καβάλα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος βρέθηκε στην πόλη στις 10 Ιουνίου 2017. Είχε επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, ενώ πραγματοποίησε και πολιτική ομιλία στο Πάρκο Φαλήρου, μιλώντας για την Ανεργία, τα χαράτσια, τα διόδια αλλά και παίρνοντας θέση για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ.

Νεκρός 19χρονος μοτοσικλετιστής από το Ερατεινό

Άλλο ένα τροχαίο δυστύχημα βάφει με αίμα την άσφαλτο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Θύμα ένας 19χρονος από το Ερατεινό Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νεαρός, κάτοικος του Ερατεινού, περί τις 11:45 κι ενώ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του εντός του χωριού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε κολόνα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο 19χρονος δεν είχε συνεπιβάτη και έχασε μόνος του τον έλεγχο της μηχανής, χωρίς να εμπλέκεται άλλο όχημα. Κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης και το ΕΚΑΒ, ωστόσο ο τραυματισμός του ήταν πολύ σοβαρός και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

O θάνατος της 35χρονης Βάσιας Καραμπετάκη συγκλονίζει την Καβάλα και το πανελλήνιο

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017, μετά από σχεδόν 12 ώρες «μάχης» για να κρατηθεί στη ζωή, πέθανε τελικά η 35χρονη Βάσια Καραμπετάκη που εσπευσμένα είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική στο Νοσοκομείο Καβάλας -όπως και το νεογέννητο βρέφος της- μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη γέννα.

Η Βάσια είχε ακατάσχετη αιμορραγία, οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας προσπάθησαν να την αντιμετωπίσουν, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ωστόσο, η ΜΕΘ του ΓΝΚ αυτήν την περίοδο είναι «κλειστή» καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η καθιερωμένη ετήσια (και απαραίτητη) διαδικασία απολύμανσης και καθαρισμού της. Εισήχθη τελικά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Ξάνθης, ωστόσο τα ξημερώματα πέθανε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Υπόθεση Μπουδακίδου: Όλοι ένοχοι!

Tην Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης έκανε γνωστή την απόφασή του για τους έξι κατηγορούμενους στην «υπόθεση Μπουδακίδου». Η έδρα ακολούθησε την πρόταση της Εισαγγελέως (διαβάστε σχετικά εδώ), κρίνοντας τους όλους ένοχους και επιβάλλοντος τις ακόλουθες ποινές:

  • 10 χρόνια κάθειρξη στη διαφημίστρια-δημοσιογράφο Σοφία Μπουδακίδου
  • 8 χρόνια κάθειρξη στον δημοσιογράφο Κώστα Τσακίρη
  • 7 χρόνια κάθειρξη στον τέως νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή 
  • 7 χρόνια κάθειρξη στον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας της πρώην Νομαρχίας Καβάλας Νίκο Τζαμαλίκο
  • 7 χρόνια κάθειρξη στον τέως αντινομάρχη Καβάλας Γιώργο Τσαλουχίδη
  • 5 χρόνια κάθειρξη στον τέως αντινομάρχη Καβάλας Κώστα Τζώτζο

Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, με την έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, οι ποινές φυλάκισης δεν είναι εκτελεστές.