Ανασκόπηση 2017. Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την Καβάλα. Μάιος [βίντεο-φωτογραφίες]

Η «ομηρία» ενός 4χρονου στις Κρηνίδες από τον ίδιο του τον πατέρα, ο θάνατος ενός εναερίτη στο Ποδοχώρι εν ώρα εργασίας, οι επισκέψεις Νεφελούδη και Αποστόλου και μια ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας στη Νέα Ηρακλίτσα...

Μάιος 2017

Πατέρας κρατούσε επί ώρες «όμηρο» το… ίδιο του το παιδί!

Ανήμερα την Πρωτομαγιά στις Κρηνίδες Καβάλας, διαζευγμένος πατέρας, κάτοικος του χωριού κρατούσε επί ώρες τον 4,5 ετών γιο του στο σπίτι, αρνούμενος να τον παραδώσει στη σύζυγό του με το πέρας του καθορισμένου ωραρίου. Το περιστατικό έληξε όταν η Πταισματοδίκης Καβάλας εξέδωσε ένταλμα εισόδου στο σπίτι και άνδρες της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στην οικία του 36χρονου, ο οποίος ευτυχώς δεν προέβαλε αντίσταση και συνελήφθη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

25χρονος νεκρός στην άσφαλτο

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 3 Μαΐου 2017, στην Εθνική Οδό Αμφίπολης-Καβάλας (κοντά στα Αμισιανά), ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο αγρό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

«Βούλιαξε» η Καβάλα

Το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η πλέον πετυχημένη «Λευκή νύχτα» στην (μικρή) ιστορία του θεσμού. Πολύς ο κόσμος, γεμάτες οι καφετέριες, τα μπαράκια και τα μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό, κέφι, μουσικές και πολλά δρώμενα συνέθεσαν την εικόνα μιας γιορτινής Καβάλας.

Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ με δεκάδες φωτογραφίες εδώ.

Επίσκεψη Νεφελούδη στην Καβάλα

«Θα πάω στη ΒΦΛ μαζί με τους 180 απολυμένους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 ο Ανδρέας Νεφελούδης. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας βρέθηκε στην πόλη ειδικά για τα θέματα της Βιομηχανίας και έδωσε το «παρών» στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένω (απολυμένων) στο Εργατικό Κέντρο.

Διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ.

O θάνατος του εναερίτη που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Μαΐου 2017 στο Ποδοχώρι Καβάλας, ένας άτυχος εναερίτης της ΔΕΗ ηλικίας 58 ετών, περί τις 14:30 ανέβηκε με καλάθι σε κολώνα δημόσιου φωτισμού, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον χτύπησε ρεύμα και παρά την έγκαιρη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τελικά εξέπνευσε.

Ο άτυχος εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, ενώ το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μόλις λίγες μέρες πριν, συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 είχαν συμπληρωθεί 40 μέρες από τον θάνατο της γυναίκας του.

Ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας στη Νέα Ηρακλίτσα

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στον κόλπο της Ηρακλίτσας, στο νησάκι «Αρεθούσα», μεγάλη επιχείρηση εξουδετέρωσης βομβών και βλημάτων από το Λιμενικό. Η κάμερα του KAVALA POST ήταν εκεί και κατέγραψε την έκρηξη.

Το πλήρες ρεπορτάζ εδώ.

Στην Καβάλα ο ΥΠΑΑΤ Βαγγέλης Αποστόλου

Εν μέσω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση τοποθέτησης μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό «επάνω» από την Καβάλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε στην πόλη για να βάλει «πάγο» στην προοπτική αλλαγής του σχεδιασμού της κυβέρνησης επί του θέματος. Ο κ. Αποστόλου επίσης αναφέρθηκε στην όδευση του αγωγού TAP, ενώ στις 27 Μαΐου 2017 παραβρέθηκε και στα εγκαίνια της ανθοκομικής μονάδας της Selecta Hellas στο Ερατεινό Καβάλας.

Διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ.

H Νέα Δημοκρατία Καβάλας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 πεθαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τα στελέχη του κόμματος στην Καβάλα θυμήθηκαν τον πρόεδρό τους μέσα από αναρτήσεις παλιών φωτογραφιών.

Δείτε σχετικά εδώ.

O αιφνίδιος θάνατος του Βελισσάρη Τελίδη μέσα στο αυτοκίνητό του

Το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαΐου 2017, ο 71χρονος Βελισσάρης Τελίδης, την ώρα που οδηγούσε, ένιωσε αδιαθεσία και σταμάτησε το όχημά του επί της οδού Δαγκλή, λίγο πριν τη συμβολή της με την Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του Ξενοδοχείου Oceanis. Περαστικοί, βλέποντας τον άνθρωπο, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσαν τρία ασθενοφόρα. Οι διασώστες προσπάθησαν μέσω της Καρδιοαναπνευστικής Αναζοωγώνησης (ΚΑΡΠΑ) και των πολλαπλών απινιδώσεων να τον κρατήσουν στη ζωή, όπως ορίζει το πρωτόκολλο στις περιπτώσεις ανακοπής καρδιάς, και κατόπιν πραγματοποιήθηκε η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου δυστυχώς έφτασε νεκρός.

Ο εκλιπών ήταν γνωστός στον αθλητικό κόσμο της Καβάλας, αφού εκτός από συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, ήταν και διαιτητής, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Καβάλας.