Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας: Στον αέρα το τμήμα Γεωλογίας στην Καβάλα

Τέλος στα πανεπιστημιακά τμήματα που επρόκειτο να λειτουργήσουν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 έδωσε το αρμόδιο υπουργείο

Μετά τη Νομική της Πάτρας, το υπουργείο Παιδείας αναστέλλει τη λειτουργία και όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία ιδρύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και επρόκειτο να λειτουργήσουν από το 2020-21. Τα τμήματα θα συμπεριλαμβάνονταν στο μηχανογραφικό το οποίο θα συμπλήρωναν οι μαθητές της φετινής Γ’ Λυκείου.

Πρόκειται για 36 τμήματα σε διάφορα πανεπιστήμια, όπως της Αθήνας, των Ιωαννίνων, του Ιόνιου, του Γεωπονικού, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνούς, της Πάτρας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Αττικής. Το υπουργείο Παιδείας εξέτασε τις λεπτομέρειες σχετικά με την ίδρυση αυτών των τμημάτων και αποφάσισε ότι δεν πληρούν τις σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς σχετικά ο αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Θανάσης Μητρόπουλος, είπε: «Θα το παρακολουθήσουμε το θέμα, βασικά δεν μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων που ακόμη  δεν έχουν λειτουργήσει. Τα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου που επρόκειτο να λειτουργήσουν την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, είναι δυο, το Γεωλογικό που θα λειτουργήσει εδώ και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Χωρίς να γνωρίζω κάτι περισσότερο να σας πω, εκτιμώ ότι το υπουργείο αποφάσισε να αξιολογήσει η αρμόδια Επιτροπή αν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια ώστε να λειτουργήσουν από την επόμενη χρονιά».