Κορονοϊός: Ξεκληρίστηκε οικογένεια στη Λάρισα! Φίλος της Καβάλας ο 51χρονος γιος που «έφυγε» σήμερα…

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Στεργιούλης αρθρογραφούσε στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία, ενώ είχε δώσει και ομιλίες στη Μητρόπολη ΦΝΘ - Πέθανε μια μέρα μετά την κηδεία των γονιών του

Συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο το δράμα της γνωστής στη Λάρισα Οικογένειας Στεργιούλη η οποία μέσα σε 48 ώρες έχασε τρία μέλη της από επιπλοκές του κορονοϊού, δύο γονείς και τον μόλις 51 ετών γιο!

Ο Βασίλης Στεργιούλης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, «έφυγε» σε ηλικία 84 ετών, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποβιώσει η 79χρονη σύζυγός του η Ευδοξία (Σούλα) Στεργιούλη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Το ζευγάρι έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ νοσηλευόταν σε ΜΕΘ.

Οι γονείς του Χαράλαμπου Στεργιούλη, Βασίλης και Ευδοξία, «έφυγαν» από τη ζωή με λίγες… ώρες διαφορά!

Η κηδεία του Βασίλη και της Ευδοξίας Στεργιούλη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021. Λίγες ώρες αργότερα, τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε και ο γιος τους Χαράλαμπος ο οποίος επίσης νοσηλεύονταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ-Covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ της Λάρισας, και οι τρεις αποβιώσαντες ήταν ανεμβολίαστοι.

2014: Ο μακαριστός Μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος και ο Χαράλαμπος Στεργιούλης στην Πνευματική Εστία της Μητρόπολης ΦΝΘ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Αποστολίδη «Φίλιπποι», έναν τόμο αφιερωμένο στα 40 χρόνια Ποιμαντορίας του Κυρού Προκοπίου

Ο Χαράλαμπος Στεργιούλης διατηρούσε ισχυρούς «δεσμούς» με την Καβάλα. Αρθρογραφούσε συχνά στην Καθημερινή Εφημερίδα της Καβάλας Νέα Εγνατία, κυρίως επάνω σε θέματα εκκλησιαστικά, ενώ είχε βρεθεί ουκ ολίγες φορές στην πόλη για να εισφέρει κάποια ομιλία στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.

Ποιος ήταν ο Χαράλαμπος Στεργιούλης

Γεννήθηκε και έζησε στη Λάρισα. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών της Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας και διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Το τελευταίο διάστημα διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Υπηρέτησε ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δίδαξε στο Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και εισηγητής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Ήταν μέλος του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσης Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Σπουδών Αγίων Μετεώρων και συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Από το 2014 συμμετείχε στο ΔΣ της Φιλολογικής Ιστορικής Αρχαιολογικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.) ως ειδικός γραμματέας (2014-2016) και από το 2016 ως πρόεδρός της. Ήταν διευθυντής σύνταξης των επιστημονικών περιοδικών «Ανάλεκτα Σταγών και Μετεώρων» και «Θεσσαλικά Μελετήματα» που εκδίδουν οι παραπάνω επιστημονικοί φορείς.

Αρθρογραφούσε τακτικά στον αθηναϊκό και περιφερειακό Τύπο, ενώ επιμελούνταν και παρουσίαζε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή –αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση– στον Ρ/Σ της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου.

Συγγραφικό έργο (ενδεικτικά):
• Λόγοι στην ανακομιδή των λειψάνων του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Συμβολή στη μελέτη της επιδεικτικής ταφικής ρητορικής των Βυζαντινών, [Βυζαντινά Κείμενα και Μελέτες 52] Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών, Θεσσαλονίκη 2009.
• Άγιος Νικόλαος, Εγκωμιαστικοί Λόγοι Επιφανών Βυζαντινών Λογίων (Ανδρέας Κρήτης, Μιχαήλ, Μεθόδιος, Συμεών, Νεόφυτος), εκδόσεις Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2018.