Όταν ο δισεκατομμυριούχος John Paul Dejoria επισκέφτηκε την Καβάλα. Μια άγνωστη ιστορία

Ο Γιάννης Σουμπέκας εξιστορεί την... ανέλπιστη συνήθεια ενός από τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη-Η selfie και γιατί αρνήθηκε να... φύγει από το κομμωτήριο του Καβαλιώτη Μακeover Specialist

Ο John Paul Dejoria είναι ο δευτερότοκος γιος ενός Ιταλού και της μετανάστριας από την Καβάλα Μαγδαληνής Κοντούδη. Αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά από μικρή ηλικία. Στην πρώτη του δουλειά στα 9, πουλούσε χριστουγεννιάτικες κάρτες πόρτα πόρτα, στα 10 σηκώνονταν από τις 4 να μοιράσει εφημερίδες και μετά να πάει σχολείο και αργότερα πουλούσε εγκυκλοπαίδειες και αυτές πόρτα πόρτα, φτάνοντας στο σήμερα, όπου το Forbes τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη και την περιουσία του να υπολογίζεται σε πάνω από 3 δισ. δολάρια.

Ο John Paul Dejoria είναι ο κύριος μέτοχος της Paul Mitchell, της μεγαλύτερης εταιρείας στον πλανήτη με προϊόντα που χρησιμοποιούνται και διατίθενται αποκλειστικά από κομμωτήρια και η οποία εκτιμάται ότι τζιράρει ετησίως 1 δισ. δολάρια.

Με αφορμή το γεγονός ότι έλκει την καταγωγή του από την Καβάλα, αλλά και την επιχειρηματική του δραστηριότητα, βρέθηκε το καλοκαίρι του 2021 στην Καβάλα, όπου επισκέφτηκε το κομμωτήριο του διεθνούς φήμης Καβαλιώτη Μακeover Specialist, Γιάννη Σουμπέκα, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Eloise Broady DeJoria, διεθνούς φήμης Αμερικανίδα ηθοποιό, μοντέλο και επιχειρηματία.

Ο κ. Σουμπέκας τους είδε να μπαίνουν στην επιχείρησή του και τους αναγνώρισε αμέσως, κάνοντας λόγο για δύο πολύ απλούς ανθρώπους. Ο Καβαλιώτης Μακeover Specialist χρησιμοποιεί τα προϊόντα του John Paul Dejoria και απευθυνόμενος σε εκείνον, του είπε ότι είναι τιμή του το γεγονός ότι βρέθηκε στο κομμωτήριο, για να πάρει την απάντηση ότι «είναι δική μας η τιμή που επιλέγετε τα προϊόντα μας».

Στη συνέχεια η σύντροφός του θέλησε να αγοράσει ένα από τα προϊόντα, δίνοντας το αντίτιμο της αξίας του στον κ. Σουμπέκα, με τον ίδιο να το αρνείται, για να… παρέμβει ο John Paul Dejoria και να του πει ότι «είναι απαράβατος νόμος να στηρίζω έστω και συμβολικά όποιον με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Βασική μου αρχή είναι όποιος μου δίνει κάτι πρέπει να του το ανταποδώσω». Μάλιστα, δεν έφευγε από το κομμωτήριο αν δεν πλήρωνε το προϊόν.

Η δεύτερη… έκπληξη ήταν όταν ο ίδιος ο John Paul Dejoria επέμενε να βγει φωτογραφίες με το κινητό του με τον Γιάννη Σουμπέκα. «Είναι από τους λίγους ανθρώπους αυτού του βεληνεκούς που ήρθαν στο κομμωτήριο και είχαν αυτήν την ταπεινή συμπεριφορά», αναφέρει στο KAVALA POST ο κ. Σουμπέκας.