Εκλογές στη ΝΔ: Ο Μπάμπης Δράκος πρώτος και με μεγάλη διαφορά σε δυο κάλπες της Καβάλας, Θάσο και Νέστο

Ομαλά εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στην ΠΕ Καβάλας με μικρές γκρίνιες για το αντίτιμο των 12 ευρώ

Στις εσωκομματικές κάλπες προσήλθαν την Κυριακή 13 Μαΐου περίπου 155.000 μέλη της ΝΔ -που κατέβαλαν τα 12 ευρώ για την κάρτα μέλους-, για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στην Π.Ε. Καβάλας με κάλπες να στήνονται σε Καβάλα, Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη και Λιμένα Θάσου για να εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος σε όλη την χώρα.




Η προσέλευση πάντως στις κάλπες της Καβάλας δεν ήταν μεγάλη ή τουλάχιστον τόση όση υπολόγιζαν κομματικά στελέχη που περίμεναν 2.000 εκλογείς να ψηφίσουν. Τελικά ψήφισαν περί τους 1.300, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

Η διαδικασία στην Καβάλα με το βλέμμα στο νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ

Στην Καβάλα από την διαδικασία το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η εκλογή για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ, όπου διεκδικητές είναι ο απερχόμενος Μπάμπης Δράκος και η Μαρία Παραντινού. Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας ,οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί με πολλούς Νεοδημοκράτες να προσέρχονται από νωρίς για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν τρεις κάλπες, η μία για την εκλογή μελών στις δημοτικές οργανώσεις (ΔΗΜΤΟ), άλλη μία για τη νομαρχιακή οργάνωση (ΝΟΔΕ) και μία τρίτη για την εκλογή συνέδρων.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πρόκειται για κορυφαία πράξη του δημοκρατικού δικαιώματος των μελών του κόμματος, ενώ θεώρησε ικανοποιητική την προσέλευση των μελών της ΝΔ στα εκλογικά τμήματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης πέραν τις 7ης απογευματινής όπου κανονικά κλείνανε οι κάλπες.

Οι κάλπες έκλεισαν κανονικά- Τα αποτελέσματα

Τελικά η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στον αρχικά καθοριζόμενο χρόνο, στις 19:00 μμ,  δίχως να χρειαστεί να δοθεί παράταση μιας ώρας για την διευκόλυνση των εκλογέων. Αρχικά έγινε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή προέδρου της ΝΟΔΕ από Θάσο, Παγγαίο και Νέστο,  με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες που έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία να δίνουν στον Μπάμπη Δράκο μια άνετη επικράτηση έναντι της Μαρίας Παραντινού.

Γύρω στις 20:15 μάθαμε ότι στη Θάσο ο κ. Δράκος συγκέντρωσε 72 ψήφους, έναντι 22 της κ. Παραντινού, στο Νέστο πολύ μικρότερη διαφορά, 77 ψήφους, έναντι 69 της κ. Παραντινού, ωστόσο όλα παρέμεναν ανοιχτά, αφού η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων ήταν η Καβάλα.

Στην Καβάλα ψήφισαν 808  μέλη της Ν.Δ. Για αρκετή ώρα δεν υπήρχαν πληροφορίες για το Παγγαίο και κυρίως για την εκλογή προέδρου, αφού προηγήθηκε η καταμέτρηση για την εκλογή των συνέδρων και αμέσως μετά θα ακολουθούσε η καταμέτρηση από την Καβάλα για την εκλογή προέδρου της ΝΟΔΕ.

Από τις δυο από τις τρεις κάλπες της Καβάλας και τις καταμετρημένες ψήφους της Θάσου και του Νέστου για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ο Μπάμπης Δράκος έλαβε 481 ψήφους και η Μαρία Παραντινού 217 ψήφους.

Τα τελικά και επίσημα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου 2018.