Χρήστος Ποτόλιας για «θέμα» Βασίλη Βασιλικού: Σισύφεια προσπάθεια αποπροσανατολισμού…

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεκαθαρίζει τον λόγο που αποχώρησε από τη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την ονοματοδοσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ηαλλαγή ή μη του ονόματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός» δεν είναι, σύμφωνα με τον Χρήστο Ποτόλια, ένα πρόβλημα που απασχολεί τον λαό της Καβάλας και για τον λόγο αυτό δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί αντικείμενο σύσκεψης ή συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας, το «θέμα Βασιλικού» λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και παρελκυστικά για να μην μπουν στο «τραπέζι» τα πραγματικά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών που αφορούν στην Οικονομία, την Παιδεία κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ποτόλιας αποχώρησε από τη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου [διαβάστε αναλυτικά εδώ], ενώ το ίδιο απόγευμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισε «παρών» [το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ].

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια.

«»ΤΑπό τη σύσκεψη της Δευτέρας (15/02/2021) αποχωρήσαμε πριν την ολοκλήρωσή της γιατί όσοι έμειναν το έκαναν γιατί είναι αναγκασμένοι, καταδικασμένοι να βρίσκουν πάντα θέματα για να στρέφουν την προσοχή του κόσμου μακριά από τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν. Σήμερα αυτό της ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, χθες και αύριο κάτι άλλο…

Τους θέσαμε ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση η συζήτηση για το θέμα των ημερών είναι αποπροσανατολιστική και ότι πρέπει να απασχολήσουν τη σύσκεψη τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα: για την πανδημία και τι πρέπει να κάνει η διοίκηση και οι παρατάξεις. Για την ανεργία που τσακίζει. Για την απελπιστική κατάσταση των μικροεπαγγελματιών που τα καταστήματα τους είτε ανοιγοκλείνουν είτε είναι συνέχεια κλειστά εδώ και μήνες. Για την κατάσταση στα σχολεία που ανοιγοκλείνουν με καταστροφικές συνέπειες στη ψυχική, σωματική και παιδαγωγική ολοκλήρωση των παιδιών. Για το ΔΙΠΑΕ που είναι σχεδόν ένα χρόνο κλειστό, το οποίο με το τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, πέρα από τα σοβαρά προβλήματα που θα φέρει αν εφαρμοστεί (π.χ. δυσκολίες σε λαϊκές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους, την αστυνομία στα πανεπιστήμια κτλ), θα έχει μείωση των νέο εισακτέων με τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα παν/μια, με ότι αυτό συνεπάγεται….

Θέσαμε επίσης ζήτημα και για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, όχι βέβαια αυτά της διαχείρισης από τη σημερινή διοίκηση, αλλά για τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με το λίγο προσωπικό των υπηρεσιών του δήμου. Με το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα του δήμου που πηγάζει από τη μεταβίβαση από το κράτος στον Δήμο όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων, χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση. Γεγονός που αναγκάζει τη σημερινή Διοίκηση, όπως και τις προηγούμενες, να φορτώνουν όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες των δημοτών. Που αναγκάζει τη σημερινή Διοίκηση να στέλνει ραβασάκια σε λαϊκές οικογένειες για χρέη χιλιάδων ευρώ από το 2004.

Δεν δέχτηκαν να γίνει συζήτηση επί αυτών.

Τους αφήσαμε να συνεχίσουν τη σισύφεια προσπάθεια του αποπροσανατολισμού.

Απευθυνόμαστε στον Καβαλιώτικο λαό και του λέμε να βάλει αυτός οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα τη δική του ατζέντα, τις δικές του προτεραιότητες, να κάνει το δικό του σχεδιασμό, να προτάξει τις δικές του ανάγκες και να διεκδικήσει αγωνιστικά τη λύση τους.

Να μην έχει καμία εμπιστοσύνη σε κεντρικές και τοπικές πολιτικές δυνάμεις που έχουν τραβήξει ρότα για άλλες θάλασσες, θάλασσες που είναι ήρεμες για τα μεγάλα καπιταλιστικά καράβια και άγρια φουρτουνιασμένες για το λαό….

Ως Λαϊκή Συσπείρωση σε αυτό τον αγώνα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις…».