Τα… σάρωσε όλα ο ΑΟ Καβάλα! [φωτογραφίες]

Εκτός από το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το κύπελλο επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της ΕΠΣΚ με 1-0 επί του Βύρωνα στο «Ανθή Καραγιάννη» - Σήκωσε και την κούπα για τον τίτλο στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

Τίποτα δεν έμεινε φέτος που να μην το κατέκτησε ο ΑΟ Καβάλα! Το «καραβάκι» εκτός από το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, καλύτερης άμυνας και επίθεσης, σήκωσε το απόγευμα του Σαββάτου 27/4 και το κύπελλο της ΕΠΣΚ κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό στο «Ανθή Καραγιάννη» με 1-0 τον Βύρωνα Καβάλας! Έτσι ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική περίοδο, η οποία θα μείνει στην ιστορία ως χρονιά του ΑΟΚ!

Η Καβάλα δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βύρωνα, κυρίως λόγω της πολύ καλής και οργανωμένης αμυντικής λειτουργίας της αντίπαλης ομάδας, που δεν άφηνε διαδρόμους στους επιθετικούς να δράσουν! Αν μάλιστα ο Βύρωνας κατάφερνε να σκοράρει, στη μοναδική καλή στιγμή που δημιούργησε στον αγώνα στο 1ο ημίχρονο, τότε σίγουρο το παιχνίδι θα ήταν… άλλο στη συνέχεια. Ο ΑΟΚ αύξησε την πίεση στην επανάληψη δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες και πέτυχε το γκολ που δικαιούταν με το οποίο γιόρτασε διπλά στο τέλος του αγώνα, μιας και εκτός από το κύπελλο της διοργάνωσης, πήρε και το κύπελλο του πρωταθλήματος!

Φάσεις και γκολ

– Στο 13’ ο Αλ Ρασντί εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Μπάμπουρα στον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
– Στο 34’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τουμανίδης έπιασε πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε πάνω στη γραμμή (σύμφωνα με τον επόπτη), ενώ στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί του ΑΟΚ, ενώ στο Βύρωνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή!
– Στο 46’ σουτ του νεοεισελθόντα Σαμπανίδη απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Βύρωνα.
– Στο 67’ μετά από μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Αλντιντζή και σέντρα στη μικρή περιοχή, ο Σαμπανίδης έκανε με πλασέ το 1-0!

*** Στην αποστολή του ΑΟΚ, χωρίς να φοράει αθλητικά, ήταν και ο Σάββας Γκέντσογλου που επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από τον Αγ. Δομίνικο όπου συμμετείχε στο ριάλιτι επιβίωσης Survivor.
*** Πριν από την έναρξη του τελικού τιμήθηκε η ομάδα Κ-16 του ΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΚ!

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης (87’ Γερονικολός), Δερμιτζάκης (46’ Σαμπανίδης), Σμίλτος, Δαλιανόπουλος, Δημητριάδης, Λαγός, Μέτσε, Αλ Ρασντί (66’ Καρακώστας), Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης (53’ Αλντιντζής).
Βύρωνας: Kiuan, Καρύπογλου, Τσεμαλίδης (84’ Ναουμίδης), Τουμανίδης, Μπάμπουρας, Τοπάλι, Παπαδόπουλος (66’ Τσιτσιλικάκης), Βλάχος (84’ Αμιάδης), Πτηνόπουλος, Μπερούκας, Μπρατσιάνη.