Καβάλα: Μια συγκινητική επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου γλάρου [φωτογραφίες]

Το βαριά τραυματισμένο ζώο σώθηκε και θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή, όπου και θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του

Έναν τραυματισμένο γλάρο στον Δημοτικό Κήπο, στο κέντρο της Καβάλας, περισυνέλεξαν μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος». Το τραυματισμένο ζώο μεταφέρθηκε στον Τεχνολόγο Γεωπόνο, εργαζόμενο στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας στη Νέα Πέραμο Καβάλας, Άρη Χρηστίδη.

Η εκτίμησή του είναι ότι δυστυχώς θα πρέπει να του ακρωτηριαστεί το φτερό και θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή, όπου και θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του.

«Θα ζήσει χωρίς να μπορεί να ξανά πετάξει, αλλά θα ζήσει με όλη τη φροντίδα και την αγάπη των μελών της Δράσης. Δε θα πεθάνει βασανιστικά στο έδαφος, από τους πόνους, την πείνα και τη δίψα και δε θα γίνει έρμαιο στις επιθέσεις άλλων ζώων ή πτηνών! Άρη Χρηστίδη, σε ευχαριστούμε μία ακόμη φορά για την πολύτιμη βοήθειά σου! Ακούραστος, δέχεσαι με προθυμία κάθε έκκλησή μας για να σωθεί ακόμα ένα αβοήθητο πλάσμα», αναφέρει ο «Αίσωπος» στην ανακοίνωσή του.