Ποδηλατοδρομία για την Εθελοντική Αιμοδοσία

Πανελλήνια δράση για την προώθηση της αιμοδοσίας, που στην Καβάλα θα γίνει την προσεχή Τρίτη – Συνέντευξη τύπου της δημάρχου Καβάλας με τον διοικητή του Νοσοκομείου

«Ο δήμος Καβάλας ανταποκρινόμενος στο αίτημα της υπηρεσίας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, συμμετέχει στις δράσεις ευαισθητοποίησης με στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνέντευξη τύπου, που έδωσε για την «Ποδηλατοδρομία για την Εθελοντική Αιμοδοσία», μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιο Καρασαββόγλου, την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, Παρασκευή Παπαδοπούλου, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Μαρία Φραντζεσκάκη και την Αιματολόγο Ευαγγελία Πανώρη.

«Ως γιατρός και φυσικά ως δήμαρχος, προτρέπω, όλους τους συνδημότες μας και ειδικά τους νέους, να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες, καθώς μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος, τόσο σε κανονικές, όσο και σε έκτακτες συνθήκες», τόνισε η Δήμαρχος.

Η «Ποδηλατοδρομία για την Εθελοντική Αιμοδοσία» θα γίνει από 16 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και θα περάσει από 40 πόλεις, σε διαδρομή 1200 χιλιομέτρων, όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη, ενώ στην Καβάλα η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στον Δημοτική κήπο. Το πρωί της ίδιας ημέρας, από τις 8,30,  θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών, από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας.

Μιλώντας ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασαββόγλου στους δημοσιογράφους, ζήτησε, η εθελοντική αιμοδοσία να έχει και συνέχεια και κάθε τρεις-τέσσερις μήνες οι αιμοδότες να προσέρχονται να δίνουν αίμα, γιατί η αιμοδοσία σώζει ζωές. Δήλωσε, πως το Νοσοκομείο θα συνεχίσει την προσπάθεια προβολής της ανάγκης για αιμοδοσία και με άλλους τρόπους. Και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, Παρασκευή Παπαδοπούλου, επισήμανε την ανάγκη ενημέρωσης απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης για τη χρησιμότητα της ευαισθητοποίησης του κοινού, ακόμη και από την παιδική ηλικία, αφού ακόμη και σήμερα, η χώρα μας εισάγει το 4% των μονάδων αίματος που είναι απαραίτητες, κυρίως από την Ελβετία και την Ολλανδία.