Energyear: Το κορυφαίο συνέδριο για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Ανάμεσα στους ομιλητές και ένας Καβαλιώτης [φωτογραφία]

Ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος μαζί με παγκοσμίου κλάσης εταιρίες από τον κλάδο των ΑΠΕ, αρχές και οργανώσεις του εγχώριου και διεθνούς ενεργειακού τομέα, θα μιλήσει στο πρώτο Energyear Greece

Στην Ελλάδα αναμένεται να διοργανωθεί το πρώτο Energyear Greece, επιδιώκοντας να συνεχίσει την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της βιωσιμότητας στην ελληνική αγορά.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 24 Μαΐου 2023, στο Wyndham Grand Athens, όπου παγκοσμίου κλάσης εταιρίες από τον κλάδο των ΑΠΕ, αρχές και οργανώσεις του εγχώριου και διεθνούς ενεργειακού τομέα, θα συναντηθούν στο πρώτο event στα ελληνικά, το οποίο θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και στα αγγλικά.

Περισσότερες από 40 υψηλού επιπέδου ομιλητές θα παρουσιάσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με την ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται: Ο Νάσος Πλαϊνός, Key Accounts Sales Manager σε Ελλάδα και Κύπρο, της Longi, ο Σωτήρης Καπέλλος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργίας της Helleniq Renewables και Πρόεδρος της HELAPCO, ο Γιώργος Κρεμλής, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου της Διεθνούς Σύμβασης Espoo, Πρόεδρος Ελληνικής Πρωτοβουλίας σε επίπεδο ΟΗΕ για το κλίμα και τον πολιτισμό. Επίτιμος διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περιποιεί τιμή για την Καβάλα ότι ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκεται και ο «δικός μας» Λεωνίδας Γεωργόπουλος, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός MsC και ιδρυτής της κορυφαίας εταιρίας φωτοβολταϊκών ENFOS Solar:

Δείτε την πλήρη λίστα των ομιλητών πατώντας εδώ

Το Energyear Greece έρχεται υποσχόμενο την ανάπτυξη μια πλούσιας τεχνικής και ακαδημαϊκής ατζέντας για την ενέργεια, αλλά και σημαντικών επιχειρηματικών προοπτικών και στρατηγικών συμμαχιών για την προώθηση των ΑΠΕ στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος

Ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ENFOS Solar. Από τα φοιτητικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Εργάστηκε σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών έργων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αντικείμενο τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική αλλά και την τεχνολογία ημιαγωγικών υλικών με έμφαση στο πυρίτιο (Si), το κατ’ εξοχήν ημιαγωγικό υλικό που χρησιμοποιείται σήμερα για κατασκευή των φωτοβολταϊκών πλαισίων. Το ερευνητικό του έργο αποτυπώνεται σε σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές αλλά και με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Η 25ετής και πλέον πρακτική εμπειρία του σε φωτοβολταϊκά έργα, η σε βάθος επιστημονική και θεωρητική του κατάρτιση  αλλά κυρίως, η πίστη του ότι ο ήλιος αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, τον οδήγησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά και αποκλειστικά πλέον, με τη μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Μέχρι σήμερα έχει μελετήσει και κατασκευάσει περισσότερα από διακόσια (200) φωτοβολταϊκά έργα κάθε είδους και ισχύος σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Επίσης, είναι εξωτερικός συνεργάτης της εταιρίας Motor Oil Renewables (MORE) του ομίλου Βαρδινογιάννη επί δεκαετία πλέον, και από ιδρύσεως της MORE, μελετώντας, αδειοδοτώντας και συντηρώντας φωτοβολταϊκά έργα του ομίλου σε όλη την Ελλάδα.

Ειδική Εμπειρία

Σημαντική επίσης είναι η εργασιακή του εμπειρία του στη βιομηχανία αλλά και  στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής, όπου εργάστηκε επί σειρά ετών ως μηχανικός σε εταιρίες όπως η Smirdex SA (μηχανικός συντήρησης), Kavala Oil SA (προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρολογικού και Οργάνων) και ΔΕΠΑ ΑΕ (επιβλέπων μηχανικός).

Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής τρίτου μέρους (Third Party Inspector, ΤΡΙ) μεγάλων φωτοβολταϊκών σταθμών, υδραυλικών δοκιμών αντοχής πίεσης ειδικών τεμαχίων του Trans Adriatic Pipeline (TAP) αλλά και σε μη καταστροφικές δοκιμές όπως X-rays, penetrant liquids, ultrasonic και ανυψωτικών μηχανημάτων.

Τέλος, διαθέτει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των προστατευτικών από τη διάβρωση επικαλύψεων (coatings) αλλά και σε θέματα συστημάτων και μεθόδων καθοδικής προστασίας με σκοπό την αποτροπή της διάβρωσης μεταλλικών κατασκευών (π.χ. δεξαμενών καυσίμων, υπόγειων αγωγών, μεταλλικών γεφυρών, πλοίων κλπ.).

Σπουδές και Πιστοποιήσεις

  • Διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
  • Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών στην Τεχνολογία Πετρελαίου και Αερίου (MSc in Oil & Gas Technology, English taught) από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.
  • Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)
  • Μέλος της National Association of Corrosion Engineers (NACE International)
  • Μέλος της Society of Petroleum Engineers (SPE).
  • Μέλος της ομάδας εξεταστών του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνολογικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ-ΑΜ) για τη χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος των νέων μηχανικών.
  • Πιστοποιημένος από τη NACE International , Επιθεωρητής Επικαλύψεων 2ου επιπέδου (Coating Inspector, Level 2, Cert. No. 69363)
  • Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, Επιθεωρητής Συγκολλήσεων (Welding Inspector Specialist, Cert. No. SPWI/GR/17123)