Δείτε τον φάρο της Ραψάνης που «λύγισε» ο νοτιάς από ψηλά. Πολύ… ψηλά! [φωτογραφίες]

Οι αεροφωτογραφίες που τράβηξε ο Tetracopterakias «δείχνουν» πώς ακριβώς η δύναμη των κυμάτων «πλάγιασε» την τσιμεντένια βάση

Μόλις λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου «προστασίας και διαμόρφωσης της ακτής της Ραψάνης», με τον πρώτο -όχι και τόσο έντονο, παρά την τριήμερη διάρκειά του- νοτιά άρχισαν και τα… προβλήματα. Το πρωί της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2017 «ξημέρωσε» με τον έναν από τους δύο μικρούς φάρους που τοποθετήθηκαν ένθεν κακείθεν του σημείου «παρέμβασης» του εργολάβου ο οποίος εφάρμοσε την ακτομηχανική μελέτη να είναι μισοβυθισμένος!




Νά ο επίμαχος φάρος, όρθιος και στη θέση του:

Και νά ο ίδιος φάρος… «πλαγιασμένος»:

Το είδος και η έκταση της ζημιάς δεν είναι δυνατό να ιδωθεί από τη στεριά. Έτσι, οι αεροφωτογραφίες που τράβηξε με το drone του ο Γρηγόρης Λιοτάκης -γνωστός σε όλους τους Καβαλιώτες ως Tetracopterakias- ρίχνουν «φως» στο τι έχει συμβεί. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται, η τσιμεντένια βάση δεν άντεξε στις πιέσεις των κυμάτων και… οριζοντιώθηκε:

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο είχε αρκετές «περιπέτειες», αφού ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση… ετών, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις που δόθηκαν, ενώ «ιστορία» είχε αφήσει και η βύθιση, στις αρχές του 2014, ενός πλωτού γερανού που είχε νοικιάσει ο εργολάβος και η ανέλκυση του οποίου έγινε… τρία χρόνια μετά!