Βαγγέλης Παππάς: «Με τον «Κλεισθένη», το εγώ του κάθε φιλόδοξου δημάρχου αναγκαστικά πρέπει να γίνει εμείς…»

Παρέμβαση του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» στην κουβέντα για το πράσινο της Καβάλας και υπενθύμιση ότι οι όροι του πολιτικού «παιχνιδιού» έχουν αλλάξει…

Την δική του άποψη στην κουβέντα που άνοιξε, μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων, για το πράσινο στην πόλη της Καβάλας καταθέτει με δελτίο τύπου ο συνδυασμός «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» του Βαγγέλη Παππά. Αφού προτείνει να υπάρξει συνεννόηση και δέσμευση ανάμεσα στις παρατάξεις ότι όποιος και να έχει την διοίκηση του δήμου στην επόμενη θητεία θα προχωρήσει σε γενναίες προσθήκες πράσινου στην Καβάλα, θυμίζει την δική του τολμηρή πρόταση για δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου μπροστά από την δημαρχία (με κατεδάφιση των κτηρίων του ΙΚΑ και της Στρατιωτικής λέσχης). Ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλους ότι οι όροι του πολιτικού «παιχνιδιού» έχουν αλλάξει με τον «Κλεισθένη» και ότι επίκεινται συνεργασίες και κοινή προσπάθεια για το κοινό καλό.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού

«Πραγματικό πράσινο ή πράσινα άλογα…»

«Τώρα που όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και μη, μιλούν για την ανάγκη προσθήκης πράσινου στην πόλη μήπως ήλθε η ώρα να συνεννοηθούμε προεκλογικά ότι όποιος Δήμαρχος προκύψει πρέπει να υλοποιήσει με έργα και όχι με λόγια τη γενναία προσθήκη πρασίνου στην πόλη και μάλιστα στο κέντρο αυτής.

Θυμίζουμε την πρότασή μας από το 2014 να δημιουργηθεί μια τεράστια πλατεία όπου θα κυριαρχεί το πράσινο και θα δημιουργηθεί μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που θα προβλέπει την απομάκρυνση με κατεδάφιση των κτιρίων ΙΚΑ και Στρατιωτικής Λέσχης, την υπογειοποίηση  στο σημείο αυτό των δρόμων Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου με δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης και ένωση με τους χώρους του Ηρώου και Πλατεία Καπνεργάτη.

Όταν συμφωνήσουμε σε αυτήν την προοπτική τότε θα έχουμε δημιουργήσει ως πόλη την εικόνα και όχι μόνο μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης που προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής δηλαδή με περισσότερο πράσινο, περισσότερες θέσεις στάθμευσης.

Τώρα που ήρθε ο Κλεισθένης και το εγώ κάθε φιλόδοξου Δημάρχου αναγκαστικά πρέπει να γίνει εμείς ας συνεννοηθούμε από τώρα για το τι θα πρέπει να γίνει αύριο για την Καβάλα. Νομίζουμε ότι οι διαπιστώσεις είναι κοινές ας γίνει κοινή και η προσπάθεια».