Βαγγέλης Παππάς: Μετά το πόρισμα για τη γέφυρα, ας ασχοληθούμε σοβαρά με την Περιμετρική και τη ματαίωση των διοδίων

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» που ζητάει συνολική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Καβάλας

Την άποψη ότι παράλληλα με το θέμα της κατάρρευσης της γέφυρας στο Παλαιό Νοσοκομείο η τοπική κοινωνία θα πρέπει θα ασχοληθεί σοβαρά με την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού και με την ματαίωση της κατασκευής των διοδίων στην Άσπρη Άμμο, εκφράζει με ανακοίνωση του ο συνδυασμός του Βαγγέλη Παππά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας.

Στην ανακοίνωση αυτή επισημαίνεται ότι σήμερα καθίσταται πιο επίκαιρο και πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα της άμεσης και οριστικής επίλυσης του κυκλοφορικού προβλήματος της πόλης.

Ακολουθεί το δελτίο Tύπου του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση»

«Χρόνια τώρα φωνάζουμε για την επιτακτική ανάγκη της ολοκλήρωσης της περιμετρικής»

«Λίγα 24ωρα από το δυσάρεστο γεγονός της κατάρρευσης της γέφυρας στο παλαιό Νοσοκομείο  ακούστηκαν τόσα πολλά για ευθύνες, αμέλειες και πορίσματα. Σίγουρα ένα τέτοιο περιστατικό με πολύ επικίνδυνες διαστάσεις δε μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς να αποδοθούν μετά από σοβαρή και ενδελεχή έρευνα των  αρμόδιων αρχών κάθε είδους ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν.

Είναι γεγονός όμως, ότι το ανάγλυφο της πόλης μας, πέρα από τις φυσικές ομορφιές, παρουσιάζει μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα στο οδικό της δίκτυο.

Χρόνια τώρα φωνάζουμε για την επιτακτική ανάγκη της ολοκλήρωσης της περιμετρικής. Όπως συνήθως συμβαίνει, ατόνησε το αίτημα με τη χρησιμοποίηση της Εγνατίας οδού ως περιμετρικής. Όταν πριν από ένα χρόνο ήρθε η είδηση της τοποθέτησης διοδίων στην παράκαμψη της πόλης τότε ξαναθυμηθήκαμε όλοι το κυκλοφορικό κομφούζιο ως πρώτη και όχι μόνη συνέπεια αυτής της απόφασης.

Σήμερα καθίσταται επίκαιρο και πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα της άμεσης και οριστικής επίλυσης του κυκλοφορικού προβλήματος.

Τις επόμενες ημέρες ή μήνες μπορεί να ετοιμάζονται τα πορίσματα και η αποκατάσταση της γέφυρας. Το κυρίαρχο αίτημα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της Περιμετρικής και η απομάκρυνση από κάθε σκέψη από την Εγνατία ΑΕ, ότι μπορεί να τοποθετήσει διόδια στη παράκαμψη της Καβάλας».