Δημοσθένης Τουλκίδης: Μια τελική απάντηση στους «προεκλογικούς δημάρχους»…

Νέα τοποθέτηση του εντεταλμένου συμβούλου ψηφιακών υπηρεσιών του δήμου Καβάλας για το ζήτημα του WiFi με αιχμές και ξεκάθαρες «φωτογραφίες»

Η δημόσια αντιπαράθεση του Δημοσθένη Τουλκίδη με τον Βαγγέλη Παππά για το ζήτημα του WiFI στην Καβάλα συνεχίζεται και μάλιστα σε υψηλούς τόνους! Ο εντεταλμένος σύμβουλος ανάπτυξης και ψηφιακών υπηρεσιών του δήμου Καβάλας επανέρχεται με νέα αιχμηρή ανακοίνωση στην δεύτερη ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» με μια τελική, όπως επισημαίνει, απάντηση για να κλείσει η ψηφιακή πολυλογία όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει…

Ο κ. Τουλκίδης μπορεί να μην ονομάζει ευθέως στην τοποθέτηση του τον Βαγγέλη Παππά όμως τον «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα αποκαλώντας τον «προεκλογικό δήμαρχο» ο οποίος ενοχλείται από το γεγονός ότι η Καβάλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μεταίχμιο πριν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Επίσης του καταλογίζει πολιτική μικρότητα αφού στον βωμό της ψηφοθηρίας, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, ισοπεδώνει τα πάντα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δημοσθένη Τουλκίδη

«Διαφωνήστε ελεύθερα. Τεκμηριώστε σοβαρά. Καυτηριάστε αυστηρά»

«Ο καθένας σε αυτή τη ζωή κάτι ξέρει καλά.

  • Άλλοι ξέρουν να μαγειρεύουν.
  • Άλλοι να δικηγορούν
  • Άλλοι να προγραμματίζουν
  • Άλλοι να χτίζουν.
  • Υπάρχει και αυτή η ευλογημένη από τον μεγαλοδύναμο κατηγορία ανθρώπων, οι «προεκλογικοί δήμαρχοι» που τα ξέρουν όλα….

Μια μόνο και τελική απάντηση για να κλείσει η άσκοπη ψηφιακή πολυλογία των ημερών:
Η καινοτομία και ψηφιακή φιλοδοξία του δήμου Καβάλας έχει κριθεί θετικά από Έλληνες και Ευρωπαίους ειδήμονες.
Η Καβάλα ξέρει ρεαλιστικότατα μετά από μια 6μηνη βάσανο τεχνοκρατικής καταγραφής και συστηματικής αξιολόγησης από παγκόσμιους lead experts του χώρου, ότι βρίσκεται στο μεταίχμιο πριν από τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Και εκεί εστιάζει τις προσπάθειές της. Απέδειξε την φιλοδοξία και της ικανότητές της, και αυτό την ενσωμάτωσε σε μια μικρή ομάδα μεγάλων προσδοκιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Την ομάδα του Digital Cities Challenge.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό ενοχλεί. Κακώς. Θα έπρεπε να είναι παράσημο. Και παρακαταθήκη για τους επόμενους. Αυτό όμως προϋποθέτει γνήσια αγάπη για τον τόπο και την πορεία του. Αλλά όταν σε κάποιους δείχνεις τον ήλιο, αυτοί κοιτούν το δάχτυλο ….

Παραθέτω μόνο τα των ημερών για να μην επισυνάψω λίστα έργων και πρωτοβουλιών. Θα έρθει κι αυτών η ώρα.
Ο δήμος Καβάλας  πρόσφατα  δημιούργησε:

  1. Σύγχρονο δικτυακό τόπο με λειτουργικότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργικότητας.
  2. Δικτυακό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων πολιτών (CityCare), για την ηλεκτρονική καταγραφή και διεκπεραίωση των αιτημάτων, για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
  3. Πλατφόρμα διαβούλευσης πολιτών η οποία χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων στην διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), διαβούλευση δε, που αναγνωρίστηκε ως μία εκ των δύο καλύτερων ελληνικών πρακτικών στα ΣΒΑΑ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Και είναι άμεσα έτοιμος να εφαρμόσει :

  1. Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, σταματώντας την κατασπατάληση χαρτιού και οδηγώντας στη βελτιστοποίηση, αυτοματοποίηση και σημαντική επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των εργασιών.
  2. Επέκταση του CityCare για κινητά τηλέφωνα, για ακόμη πιο άμεση καταγραφή αιτημάτων πολιτών με χρήση GPS.
  3. Ασύρματο WiFI στο κέντρο της πόλης (περιοχή ΣΒΑΑ) με λειτουργίες πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών.

Τα παραπάνω (μεταξύ άλλων) είναι δεδομένα.
Με αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Αναρτημένα δημοσίως σε διαύγεια κλπ. Με αναδόχους. Με συμβάσεις. Υλοποιημένα. Με πληρωμές. Με χρήστες. Με αποτελέσματα.
Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των παραπάνω δηλώνει άγνοια ή κακεντρέχεια.
Καλώ δημόσια όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την Καβάλα μας, πολίτες και πολιτικούς, να κρατήσουν τον πολιτικό λόγο ψηλά το επόμενο 5μήνο. Η πόλη είναι μικρή και πρέπει να μπορούμε να μιλάμε και αύριο μεταξύ μας.
Διαφωνήστε ελεύθερα. Τεκμηριώστε σοβαρά. Καυτηριάστε αυστηρά.
Όμως η ισοπέδωση των πάντων στο βωμό της ψηφοθηρίας αποτελεί πολιτική μικρότητα».