ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Κατάρρευση μέσα σε 5 λεπτά. Άδικη ήττα με 2-0 στη Βέροια

Με δύο γκολ που δέχτηκε στις αρχές του 2ου μέρους έχασε στο ντέρμπι κορυφής της Football League, όμως εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα στη βαθμολογία – Ο Βαλαβανόπουλος έχασε πέναλτι στην αρχή του αγώνα

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου (12/6) στη Βέροια από την τοπική ομάδα στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής του Βορείου Ομίλου της Football League. Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη αν και δεν ήταν κατώτερο από την γηπεδούχο ομάδα, εν τούτοις δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις αρκετές ευκαιρίες που του δόθηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης, με κορυφαία το χαμένο πέναλτι στην αρχή του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 12 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 9 είχαν κατεύθυνση προς την αντίπαλη εστία, ενώ η Βέροια είναι 10 τελικές με τις 3 να πηγαίνουν προς το τέρμα του Κυρίτση. Δυστυχώς οι 2 απ’ αυτές κατέληξαν στο βάθος της εστίας του!!!

Παρά την ήττα ο ΑΟΚ διατηρεί την πρωτοπορία στη βαθμολογία του ομίλου, με ένα βαθμό διαφορά από τη Βέροια. Πλέον στις δύο αγωνιστικές θα αγωνιστεί εντός έδρας με Ολυμπιακό Βόλου (κέρδισε 4-2 τον Θεσπρωτό) και εκτός με Αλμωπό Αριδαίας και αν δεν έχει απώλειες θα κόψει πρώτος το νήμα.

Γκολ και φάσεις

– Ο ΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν στο 8ο λεπτό ο Κόκκορης ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαλαβανόπουλος κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Βελίδη, που άγγιξε έστω και ελάχιστα την μπάλα.
– Στο 40’ ο Λουκίνας βγαίνει μόνος του με τον Κυρίτση αλλά πλασάρει άουτ, ενώ στο 45’ ο Πασάς από πλεονεκτική θέση σουτάρει άουτ.
– Στο επόμενο λεπτό ο Κόκκορης βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βελίδη αλλά σώζει την τελευταία στιγμή ο Μαραγκός.
– Στο 48’ ο Κυρίτσης κερδίζει τον Λουκίνα που βγήκε βρέθηκε μόνος του με τον γκολκήπερ της Καβάλας, ύστερα από μια φάση όπου ο ΑΟΚ φωνάζει για φάουλ στην αρχή της φάση.
– Τα γκολ που έκριναν τον αγώνα σημειώθηκαν στο 52’ με πλασέ του Λουκίνα από κοντά και στο 57’ με σουτ – κεραυνό του Πασά έξω από την περιοχή.
– Στο 61’ και το 63’ ο ΑΟΚ χάνει ευκαιρίες με σουτ των Γαβριηλίδη και Βαλαβανόπουλο

Οι Συνθέσεις

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Μαραγκός, Βεργώνης (85′ Ντι Τζιοβάνι), Μπλέτσας, Καραγιάννης (69′ Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου (85′ Αποστολόπουλος), Λουκίνας (80′ Στάμου).
Καβάλα (Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης (73′ Γιαλαμούδης), Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης, Θωμαϊδης (85’ Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος, Ορφανίδης, Αδαμάκης (60′ Κολλάς).

Κώστας Ανυφαντάκης: Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε από το παιχνίδι

«Ήρθαμε για να παίξουμε και να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε στον αγώνα. Εξακολουθούμε όμως να έχουμε ένα προβάδισμα στην βαθμολογία και αυτό θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε σ’ αυτές τις δύο αγωνιστικές που υπολείπονται μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».