Κίνημα Αλλαγής: Ο τρόπος λειτουργίας της εγκατάστασης του Πρίνου, υψίστης σημασίας κοινωνικό ζήτημα

Συνάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Καβάλα με τους συνδικαλιστές των Πετρελαίων

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του Κινήματος Αλλαγής Καβάλας με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου των Εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας κ.κ. Μανώλη Κελαϊδάκη και Στέργιο Τσάγκα.

Στη συζήτηση «κυριάρχησε η αγωνία και ο προβληματισμός όλων μας για το μέλλον της εγκατάστασης, την αμφισβήτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και φυσικά για την τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Καβάλας.

Στο δελτίο Τύπου επίσης αναφέρονται τα κάτωθι:

«Δυστυχώς, μετά από πολλά χρόνια ο πυρσός (Gas Flare) έσβησε, με αποτέλεσμα τις άκαυστες εκπομπές τοξικών αερίων, άκρως επιβλαβών για την δημόσια υγεία. Ο τρόπος λειτουργίας της εγκατάστασης του Πρίνου δεν αποτελεί μόνο εργασιακή διένεξη, μεταξύ εργαζομένων και εργοδότριας εταιρείας, αλλά υψίστης σημασίας κοινωνικό ζήτημα, καθώς πέρα από τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία της Καβάλας, αποτελεί και ενδεχόμενη απειλή για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας.

Αυτό που κατέστη σαφές για ακόμη μια φορά, είναι πως ο Πρίνος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και με απόλυτη τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος».

Στη συνάντηση το Κίνημα Αλλαγής εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ και π. Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο Γραμματέας της ΝΕ Κινήματος Αλλαγής Καβάλας Ιορδάνης Χοροζίδης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΕ Κινήματος Αλλαγής Καβάλας Παναγιώτης Μαμτσαδέλης και ο Ταμίας της ΝΕ Κινήματος Αλλαγής Καβάλας Κωνσταντίνος Μησίνης.