Καβάλα: Βρήκαν στέγη και σώθηκαν οι εγκαταλελειμμένες και υποσιτισμένες αγελάδες του Χαλκερού

Τα εύσημα στον εισαγγελέα και στους κτηνοτρόφους που ανέλαβαν τη σωτηρία των ζώων από το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» και οι βολές προς τον Δήμο Καβάλας για το καταφύγιο των αδέσποτων

Πριν από μερικές μέρες το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», το zoosos.gr και η υπό σύσταση Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον και τα Ζώα «ΝΕΜΕΣΙΣ» κατήγγειλαν την εγκατάλειψη 70 αγελάδων στο Χαλκερό από κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίες τελικά βρέθηκαν σε περιφραγμένο χώρο προκειμένου να μην περιφέρονται στο οδικό δίκτυο [διαβάστε εδώ], οι οποίες, ούσες στην ουσία εγκαταλελειμμένες και υποσιτισμένες, ανέμεναν τον αφανισμό τους.

Η ιστορία, όμως, είχε αίσιο τέλος, καθώς, όπως αναφέρει το Σωματείο, τα ζώα βρίσκονται, πλέον, σε κτηνοτροφική μονάδα, σιτίζονται και προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες, χάρη στις καίριες παρεμβάσεις εθελοντών και του Εισαγγελέα που ανέλαβε την υπόθεση, με τον Σύλλογο να τους ευχαριστεί, αλλά και να βάλει και κατά του Δήμου Καβάλας για το θέμα του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων.

Η ανακοίνωση του «Αισώπου»

Με μεγάλη χαρά και ανακούφιση σας ενημερώνουμε ότι οι αγελάδες και τα μικρά τους (τα 70 που απέμειναν από το 100 του κοπαδιού) που πέθαιναν κυριολεκτικά από την ασιτία, βρίσκονται πλέον ασφαλή σε κτηνοτροφική μονάδα, σιτίζονται και προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.

Η συνεργασία και η συντονισμένη προσπάθεια του Σωματείου μας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ (Ομοσπονδία στην οποία ανήκει το Σωματείο μας) και την κ. Μπομπολάκη και με τον Κώστα Γιτίσογλου (πρώην πρόεδρο του «Αισώπου») έφεραν καρπούς.

Ολη αυτή η προσπάθεια, όμως, ίσως να είχε πέσει στο κενό αν δεν είχαμε την τιμή και τη χαρά να συναντηθούμε και να συζητήσουμε αυτήν την τραγική κατάσταση με τον εξαίρετο εισαγγελέα κ. Αδάμπα που ταχύτατα, αποφασιστικά με ενσυναίσθηση και καίριες κινήσεις τακτοποίησε τα πάντα γύρω από τα δύστυχα ζώα.

Έναν εισαγγελέα φωτεινό παράδειγμα, αφού έσκυψε και αφουγκράστηκε και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που του αναφέραμε σχετικά με το κυνοκομείο και καταφύγιο του Δήμου Καβάλας, κανονίζοντας άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα, άσχετα εάν ο κ. αντιδήμαρχος δε μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί στη συνάντηση. Το Σωματείο μας βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Εισαγγελέα και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα διευθετηθούν με αίσιο τέλος και αυτά τα σοβαρά προβλήματα.

Τέλος καλό, όλα καλά για τις άμοιρες και ταλαιπωρημένες αγελάδες και τα μικρά τους. Εν αναμονή εξελίξεων για κυνοκομείο-καταφύγιο ευελπιστώντας στη συνεργασία του Δήμου για να γίνει ό,τι καλύτερο και για αυτές τις αθώες έγκλειστες ψυχές.

Υ.Γ.: Δε θα μπορούσαμε, όμως, να μην ευχαριστήσουμε και τον κύριο Γιάννη και την κυρία Χρύσα, κτηνοτρόφους της περιοχής που όλο αυτό το διάστημα υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους δώσανε μεγάλο αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή οι ταλαίπωρες αγελάδες και τα μικρά τους.