Ο Πρωθυπουργός της Φρουτοπίας

Το παραδέχομαι, Κ. Μητσοτάκη, ότι είστε «πολύ καλός πρωθυπουργός», αλλά όχι για την πατρίδα μου την Ελλάδα, πιθανόν για τη Φρουτοπία. Αν και με δημοσιογράφους σαν τον Πικο Απικο και εκεί θα αποτυγχάνατε...


 

Του Ευάγγελου Χουλιάρα

 


Πεντέμισι μήνες συνεχόμενου lockdown, υπάλληλοι χάνουν τις δουλειές τους, καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ο κόσμος στους δρόμους διαμαρτύρεται, τα κανάλια της λίστας Πέτσα εκθειάζουν το έργο της Kυβέρνησης, πολίτες περιμένουν τα επιδόματα για να ζήσουν, ο Καπραβέλος δηλώνει «χάσαμε τον έλεγχο της πανδημίας» και ο Πρωθυπουργός της ανεμελιάς με έναν καφέ στο χέρι παρατηρεί όσα έχει καταφέρει και μονολογεί: «όλα καλά εποίησα».

Ο Πρωθυπουργός ο οποίος συμμετείχε σε τραπέζι στελεχών στην Ικαρία ακυρώνοντας όλα τα κυβερνητικά μέτρα που ο ίδιος ψήφισε. Αυτός που στο ίδιο μέρος ανοίγει το σχολείο σαββατιάτικα με τα παιδιά και τους καθηγητές για να γράψουν οι κάμερες.

Ο Πρωθυπουργός ο οποίος πάει στο φαρμακείο με την κόρη του για να πάρει το self test της αλλά για κακή του τύχη το συγκεκριμένο φαρμακείο δεν εφημερεύει αλλά είναι ανοιχτό μόνο γι’ αυτόν και τα τηλεοπτικά συνεργεία και αυτήν τη στιγμή κινδυνεύει με πρόστιμο ο ιδιοκτήτης του.

Αυτός ο ίδιος που στη «χειρότερη» θεομηνία των τελευταίων 10 χρόνων σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά μέσα πίνει το καφεδάκι ανέμελος με δημοσιογράφους μπροστά από γνωστό καφέ στο Κολωνάκι.

Ο τεράστιος Πρωθυπουργός που βγαίνει πρώην υπουργός του και λέει με συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι δέχτηκε απειλές από γνωστό παρουσιαστή μέσα στο γραφείο του και μάλιστα επανειλημμένα αλλά αυτός σφυρίζει αδιάφορα. Μιλάω για τον ίδιο παρουσιαστή που τον φυλάγανε σε 24ώρη βάση 14 αστυνομικοί που πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Αυτός ντε, με την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που δήλωνε παντού ό,τι ήθελε και είχε πάρει λεφτά από όλα τα κυβερνητικά προγράμματα. Αυτός που απείλησε τον υπουργό που λέμε ότι θα τον διώξει από τον υπουργείο και σε λίγες μέρες ο τεράστιος Πρωθυπουργός τον έδιωξε. Που έλεγε παντού ότι έχει διαπίστευση από το Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός που η ίδια του η αδερφή λέει «εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη, σας το λέω ξεκάθαρα». Εμένα για μπηχτή στον πρωθυπουργό μου ακούγεται αυτό…

Ο Πρωθυπουργός ο οποίος αν κάποιος λοιμωξιολόγος της επιτροπής έχει διαφορετική άποψη από την κυβερνητική τον εξαφανίζει από τα μέσα για να μην ακούγεται η αντίθετη άποψη.

Ο Πρωθυπουργός που, ενώ είμαστε σε lockdown με μαγαζιά να κλείνουν, επιχειρήσεις να απολύουν, αυτός υπερηφανεύεται ότι μείωσε την ανεργία.

Ο Πρωθυπουργός του «Σκόιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» και «Μέτζη του νεόκτη», τρέχα γύρευε τι θέλει να πει ο ποιητής…

Το παραδέχομαι, Κ. Μητσοτάκη, ότι είστε «πολύ καλός πρωθυπουργός», αλλά όχι για την πατρίδα μου την Ελλάδα, πιθανόν για τη Φρουτοπία. Αν και με δημοσιογράφους σαν τον Πίκο Απίκο και εκεί θα αποτυγχάνατε.


Ο Ευάγγελος Χουλιάρας είναι μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου