Σσσσσσσσσσσς… μας ακούνε!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα πρωθυπουργός...


 

Του Ευάγγελου Χουλιάρα

 


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πρωθυπουργός που δεν ήξερε τίποτα. Για ό,τι γινόταν γύρω του, δεν τον ενημέρωνε κανείς. Ξαφνικά μια μέρα, ένα δημοσίευμα βγήκε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Μιλάμε για την ΕΥΠ που με το που εκλέχθηκε πρωθυπουργός την πήρε στο γραφείο του με Νόμο. Τότε ο πρωθυπουργός με κάθε δυνατό τρόπο διαλαλούσε ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα, δεν άκουσε κάτι, δεν τον ενημέρωσε κανείς, όμως θεώρησε πολιτικά συνετό να παραιτηθεί ο αρμόδιος ξάδελφός του για αυτό που είχε συμβεί. Φυσικά ανέφερε ότι δεν ήταν και πολιτικά σωστό.

Στη συνέχεια βγήκαν και άλλα ονόματα που παρακολουθούνταν, πολιτικοί αντίπαλοι, πολιτικοί φίλοι, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, μέλη της ίδιας του της οικογένειας. Τότε το αφήγημα άλλαξε, «ήξερα αλλά όλα έγιναν νόμιμα», ονομάζονται «νόμιμες επισυνδέσεις» και «συνέβαιναν πάντα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ο λαός τον άκουγε αμήχανα, σκεφτόταν ότι τον θεωρεί πολύ κουτό αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα ήλεγχε η Κυβέρνηση. Ο λαός όμως περίμενε υπομονετικά για την κατάλληλη στιγμή, σκεφτόταν ότι «με την πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί θα του αποδείξω εγώ αυτού του πρωθυπουργού που με κοροϊδεύει και θα τον στείλω στο σπιτάκι του».

Ο χρόνος που ο λαός που θα μπορούσε να αποφασίσει ξαναπλησίαζε και οι κυβερνώντες, φοβούμενοι την οργή του λαού για τις νόμιμες επισυνδέσεις,  προσπάθησαν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα και όλοι να ασχοληθούν με την οικονομία. Αυξήσεις στις συντάξεις λοιπόν έταξαν σε όλους τους συνταξιούχους μηδενός εξαιρουμένου, οι δημοσιογράφοι μιλούσαν μόνο γι’ αυτό. Πόσο θα είναι η αύξηση, με παραδείγματα, με ποσά. Ήρθε η μέρα πληρωμής, άλλαξε το αφήγημα πάλι, «υπάρχει η προσωπική διαφορά», «δεν παίρνετε όλοι αυξήσεις», «δεν είχατε καταλάβει καλά τι σας λέγαμε όμως όσοι δεν πήρατε αυξήσεις θα σας δώσουμε ένα άλλο επίδομα για να  μην νιώθετε απογοητευμένοι από τον πρωθυπουργό μας»…

Πέρασαν μερικές μέρες, άλλαξε πάλι το αφήγημα, «δεν θέλουμε σύγκρουση με την αντιπολίτευση, θέλουμε σύγκριση», «εμείς που μειώσαμε τους φόρους, που φέραμε ανάπτυξη, εμείς που δημιουργήσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας».

«Φούμαρα και μεταξωτές ιδέες», σκεφτόταν ο λαός, αυτοί έλεγαν «δεν μπορεί μια ευρωπαϊκή χώρα να ζει με επιδόματα» και τελικά γίναμε η χώρα των επιδομάτων. Freedom Pass, Fuel Pass, Power pass, Tουρισμός Pass, Market Pass, κάθε μήνα και ένα καινούργιο επίδομα φτώχειας, κάθε μήνα και τα οικονομικά των πολιτών βουλιάζουν και η λύση για τον πρωθυπουργό ήταν ένα νέο PASS.

Έρχεται η στιγμή του λαού όμως, κ. Μητσοτάκη, η στιγμή των εκλογών που ο λαός θα σας μοιράσει το δικό του pass και, πιστέψτε με, αυτό θα είναι πραγματικό pass. Έρχεται η στιγμή της δημοκρατίας και η ώρα να εισπράξετε το δικό σας pass-απόρτι!!!


Ο Ευάγγελος Χουλιάρας είναι μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου