Κυβέρνηση με διπολική διαταραχή

Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν προσπαθεί να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά σκέφτεται από την αρχή πως θα διαχειριστεί επικοινωνιακά το λάθος που θα κάνει με το πρόβλημα που φυσικά δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει...


 

Του Ευάγγελου Χουλιάρα

 


Ξυπνάς το πρωί, σκέφτεσαι: ας ανοίξω την τηλεόραση να ακούσω τα νέα. Στο πρώτο παράθυρο που συναντάς ο υπουργός κάνει δηλώσεις. Έχουμε κερδίσει το στοίχημα με την πανδημία, η χώρα μας είναι σε πολύ καλό επιδημιολογικό επίπεδο. Πίνεις τον καφέ σου, τρως το πρωινό σου, και αισιοδοξείς για το μέλλον. Όλα θα πάνε καλά, ο κόσμος εμβολιάζεται με γοργούς ρυθμούς όπως περιγράφουν τα ρεπορτάζ, η πανδημία άρχισε να ελέγχεται. Ανακουφισμένος με την εξέλιξη, πας στη δουλειά γιατί είσαι από τους τυχερούς που έχουν ακόμη δουλειά…

Μεσημέρι πλέον, σε έχει καταβάλει το τρέξιμο της μέρας, το άγχος της δουλειάς, η επαφή με όλο αυτό τον κόσμο, η προσοχή που πρέπει να επιδείξεις φορώντας όλη μέρα τη μάσκα σου αν και πλήρως εμβολιασμένος, το αντισηπτικό που πλέον δεν λείπει ποτέ από την τσέπη σου. Σκέφτεσαι: ας ανοίξω την τηλεόραση να ακούσω τα νέα. Ξαφνικά μία νέα πραγματικότητα. Τα κρούσματα αυξάνονται, η Μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα από τον αρχικό ιό, οι νέοι πλέον είναι στο στόχαστρο του ιού καθώς δεν προφυλάσσονται και συμμετέχουν σε κορονοπάρτι μην έχοντας καμία αίσθηση της ατομικής ευθύνης. Νέα μέτρα στη χώρα, τοπικού χαρακτήρα αρχικά και βλέπουμε, καμία σοβαρότητα, στα παράθυρα πλέον ακόμα και δικηγόροι καλούν τον κόσμο με ύφος σοβαρό και αυστηρό να εμβολιαστεί.

Η ίδια μέρα με διαφορά λίγων ωρών. Λίγο τραβηγμένο το παράδειγμά μου μα απολύτως κοντά στην πραγματικότητα που ζούμε. Η ίδια κυβέρνηση, τα ίδια στελέχη, άλλες θέσεις το πρωί άλλες θέσεις το μεσημέρι. Δυστυχώς για τη χώρα, έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση· μία κυβέρνηση η οποία δεν προσπαθεί να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά σκέφτεται από την αρχή πως θα διαχειριστεί επικοινωνιακά το λάθος που θα κάνει με το πρόβλημα που φυσικά δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει. Είναι, λέει, προτέρημα της κυβέρνησης να αναγνωρίζει τα λάθη της και να τα διορθώνει άμεσα, σωστό αυτό, αλλά αν το μόνο που κάνει μια κυβέρνηση είναι να αναγνωρίζει συνέχεια  λάθη της σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Για αυτή την κυβέρνηση πάντα φταίνε οι άλλοι.

  • Αυξάνονται τα κρούσματα; Φταίνε οι νέοι με τα κορονοπάρτι που δεν σκέφτονται τους υπολοίπους.
  • Μειώνεται ο ρυθμός εμβολιασμού; Οι πολίτες φταίνε γιατί δεν ξεπερνούν το φόβο τους και όχι αυτοί που τους έχουν μπερδέψει και τους φόβισαν.
  • Κλείνουν καταστήματα; Φταίνε οι επιχειρηματίες γιατί δεν ήταν νοικοκύρηδες.
  • Ακραία φαινόμενα πλήττουν αγροτικές εκτάσεις και καταστρέφουν καλλιέργειες; Φταίνε οι αγρότες.
  • Κλείνουν τα υποκαταστήματα τραπεζών; Φταίνε οι πολίτες που δεν έχουν λεφτά να αποταμιεύσουν στις τράπεζες.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στην χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων περίπου. Πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στον διχαστικό τους λόγο. Να εμπιστευτεί την επιστήμη, να εμβολιαστεί μαζικά έτσι ώστε να ξεφύγουμε από αυτήν τη  δύσκολη στιγμή της πανδημίας. Φυσικά όμως δεν πρέπει να ξεχάσει και με την πρώτη ευκαιρία, που πιστέψτε με δεν θα αργήσει, να δείξει σε αυτή την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ ότι ποτέ δεν ένιωσε ασφάλεια, σιγουριά, ελπίδα. Οι κυβερνήσεις, κύριοι, και οι μεγάλοι ηγέτες ενώνουν την πατρίδα και τους Έλληνες σε δύσκολες στιγμές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω του Αλέξη Τσίπρα είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για να ενώσει τους Έλληνες και να δημιουργήσει στη χώρα τις συνθήκες για δίκαιη και προοδευτική διακυβέρνηση.


Ο Ευάγγελος Χουλιάρας είναι μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου