Ευάγγελος Χουλιάρας: Ώρα όλοι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, να μετρηθούμε με τους εαυτούς μας

«ΜΗΝ πει κανείς ότι δεν ήξερε, ότι δεν άκουσε, ότι δεν είδε»: Άρθρο του μέλους ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου, Ευάγγελου Χουλιάρα για τα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα

Το μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου, Ευάγγελος Χουλιάρας σχολιάζει με άρθρο του τα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα της χώρας, από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη μέχρι τους αγρότες και το δημόσιο χρέος, τονίζοντας αντί επιλόγου ότι «όταν θα καταλάβουμε όλοι ότι η χώρα οδηγείται στα βράχια απλά μας παρουσίαζαν τα βράχια σαν τη γη της επαγγελίας ΜΗΝ πει κανείς ότι δεν ήξερε, ότι δεν άκουσε, ότι δεν είδε».


 

Του Ευάγγελου Χουλιάρα

 

 


Πέφτουν ψευδοροφές στα νοσοκομεία, δεν πειράζει, οι γιατροί να μην αρχίσουν να πέφτουν τότε θα είναι πρόβλημα. Πέφτουν και οι γιατροί εξουθενωμένοι από τις υπερβολικές ώρες εργασίας, δεν πειράζει, τα νοσοκομεία να μην αρχίσουν να πέφτουν. Ας τα κλείσουμε μωρέ να μην έχουμε τέτοια προβλήματα, ας πηγαίνει ο πολίτης στα ιδιωτικά, τον εξυπηρετούν και καλύτερα. Δεν υπάρχει χώρος για χειρουργεία περιμένει κόσμος χρόνια ολόκληρα, ας κάνουμε απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και ας το ονομάσουμε μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού.

Να αγοράσουμε πανάκριβα οπλικά συστήματα να κάθονται για να είμαστε έτοιμοι αν μας επιτεθεί κάποιος αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε ικανά στελέχη να τα χειριστούν οπότε ας πληρώσουμε με χαμηλούς μισθούς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων(10% των στελεχών του πολεμικού ναυτικού παραιτήθηκαν και οδηγήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα).

Αγρότες στην κοσμάρα τους, τα προβλήματα του κλάδου πνίγουν το λιγοστό διαθέσιμο εισόδημα και οι αγρότες σφυρίζουν αδιάφορα φοβούμενοι ότι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τους περιμένουν χειρότερα έχοντας κακό προηγούμενο με τον νόμο Κατρούγκαλου (ο οποίος προφανώς και ήταν κακός αλλά δεν άλλαξε κιόλας μετά την αλλαγή της κυβέρνησης όπως υποσχόταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε Κυριάκος Μητσοτάκης).

Επιδοτήσεις που κόβονται χωρίς προειδοποίηση, φόροι που ανεβαίνουν, προγράμματα που κάνουν χρόνια ολόκληρα να τελειώσουν, προβλήματα που συνεχώς κουκουλώνονται ή πασαλείβονται. Ένα νέο αρδευτικό από την πλευρά της Ξάνθης που κανείς ακόμα δεν μπορεί να απαντήσει για τις επιπτώσεις στον κάμπο μας στηριζόμενο μάλιστα σε μια μελέτη πολλών χρόνων.

Η εγκληματικότητα στο κόκκινο, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, μέσα στον δρόμο δίπλα σε απλούς πολίτες, λαθρεμπόριο τσιγάρων, καυσίμων, ναρκωτικά, και η κυβέρνηση απούσα. Δεν είναι τυχαίο που στα κεντρικά δελτία ειδήσεων παίζονται σκηνές από τους εγκληματίες να πυροβολούν με καλάσνικωφ και να μεταδίδεται η εικόνα 19.00 η ώρα το απόγευμα όπου παρακολουθούν τηλεόραση μικρά παιδιά. Απών η κυβέρνηση και το ραδιοτηλεοπτικό. Κανάλια που καταπίνουν την είδηση σε μία μέρα και τη διαγράφουν από τη μνήμη τους.

Ακρίβεια έχει γονατίσει όλα τα νοικοκυριά, η Ελλάδα πρωταθλήτρια σε αυξήσεις σε όλα τα προιόντα ακόμα και σε αυτά που δεν εισάγουμε. Το ελαιόλαδο πωλείται πλέον σε τιμή χρυσού, η φέτα απλησίαστη, το ρύζι στα ύψη όλα τα είδη διατροφής πάνω κάθε μήνα. Στην αρχή ευθυνόταν ο πληθωρισμός που ερχόταν από έξω , στη συνέχεια και με λίγη πίεση από τα κανάλια (αν και πάντα με μέτρο και προσοχή παρουσιάζουν την ακρίβεια) την ευθύνη τώρα την έχει ο πληθωρισμός της απληστίας. Ξέρει η γιαγιά και ο παππούς στο χωριό τι είναι ο πληθωρισμός της απληστίας; Ας βοηθήσουμε λίγο τους ηλικιωμένους λοιπόν. Πληθωρισμός της απληστίας σημαίνει το κράτος αφήνει τις εταιρείες να αισχροκερδούν δηλαδή επιτρέπει το κράτος την παρανομία. Παράξενα πράγματα!!!

Γέμισαν οι λογαριασμοί με χρώματα, πράσινο, πορτοκαλί, μπλε, κόκκινο. Ποιο το αποτέλεσμα; Ένας έλληνας που δεν ξέρει τι πληρώνει, γιατί το πληρώνει και από πού να βρει να το πληρώσει. Θα πουλήσουμε τη ΔΕΗ μας έλεγαν και ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές, το ίδιο μας λένε και τώρα και τελικά είκοσι χρόνια μετά την φθηνότερη τιμή την έχει πάλι η ΔΕΗ. Έχουμε μπει σ ένα κύκλο που φέρνουμε γύρω γύρω και εμείς νομίζουμε πάμε μπροστά.

Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε, το χρέος της Νέας Δημοκρατίας εκτοξεύθηκε αλλά εσύ έλληνα που έχεις ένα μικρό δάνειο να χάσεις την περιουσία σου. Μηδενίζουν τους πάντες κα τα πάντα. Ποιος είναι μωρέ αυτός ο Κασσελάκης, είναι άσχετος, δεν ξέρει από πολιτική, δεν έχει προτάσεις, δεν είναι αριστερός ,δεν είναι κεντρώος δεν ξέρει τι του γίνεται.

Ώρα όλοι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, να μετρηθούμε με τους εαυτούς μας και να ξέρουμε το μπόι μας. Είναι η στιγμή που η χώρα μας χρειάζεται όλους παρόντες και φυσικά πρέπει να καταλάβουμε που ακριβώς βρίσκεται η χώρα. Υπουργοί και δημοσιογράφοι μας τριβελίζουν τα αυτιά ότι έχουμε οικονομία που τρέχει με χίλια και όλα πάνε τέλεια όμως ο υπουργός οικονομικών για το δημογραφικό λέει ότι θα κάνουμε κάτι περισσότερο όταν πάρει μπροστά η οικονομία. Εγώ με συγχωρείται αλλά θα πιστέψω τον υπουργό οικονομικών. Και μια τελευταία επισήμανση: Όταν θα καταλάβουμε όλοι ότι η χώρα οδηγείται στα βράχια απλά μας παρουσίαζαν τα βράχια σαν τη γη της επαγγελίας ΜΗΝ πει κανείς ότι δεν ήξερε, ότι δεν άκουσε, ότι δεν είδε. Όλα ήταν μπροστά μας και εμείς κλείναμε τα μάτια ή ακόμα πιο σωστά μας τα έκλειναν και εμείς χαιρόμασταν.