Βρείτε τις διαφορές

Συγκρίνοντας την πολιτική ατζέντα επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατορίας


 

Του Ευάγγελου Χουλιάρα

 


Μεταναστευτική πολιτική 2017 | ΣΥΡΙΖΑ

Φώναζε τότε ότι το θέμα πρέπει να γίνει πανευρωπαϊκό, ότι είμαστε τα σύνορα της Ευρώπης και όλοι να αναλάβουν δράσεις και το κομμάτι που τους αναλογεί.

Μεταναστευτική πολιτική 2017 | Νέα Δημοκρατορία

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεται τα σύνορα μας τα οποία τα άφησε αφύλαχτα και το πρόβλημα είναι δικό μας, όχι των Ευρωπαίων.

Μεταναστευτική πολιτική 2021 | Νέα Δημοκρατορία

Φωνάζει τώρα ότι το θέμα πρέπει να γίνει πανευρωπαϊκό, ότι είμαστε τα σύνορα της Ευρώπης και όλοι να αναλάβουν δράσεις και το κομμάτι που τους αναλογεί.

Συμφωνία των Πρεσπών 2017 | ΣΥΡΙΖΑ

Είναι μία συμφωνία μεταξύ δύο κρατών που κανείς δεν έχασε και κανείς δεν κέρδισε(win-win). Δώσαμε κάποια πράγματα αλλά πήραμε και πολλά πίσω όπως για παράδειγμα την ιστορία μας

Συμφωνία των Πρεσπών 2017 | Νέα Δημοκρατορία

Προδοτική συμφωνία η οποία δίνει τα πάντα και αυτοί που την υπογράφουν είναι προδότες και μόλις θα ερχόταν στην εξουσία θα έκανε τα πάντα για να μην περάσει, θα δυσκόλευε τη γείτονα χώρα στην είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, καθώς επίσης θα έκανε μία τεράστια διαφημιστική καμπάνια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Συμφωνία των Πρεσπών 2020 | Νέα Δημοκρατορία

Παρακαλούμε πολύ μη χαρακτηρίζετε τη συμφωνία προδοτική. Πλήρης στήριξη της. Σύμφωνα με δήλωση υπουργού του νομού μας «για να σταθεί η συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής», με απαρέγκλιτη τήρηση μάλιστα όπως συμπληρώνει.

Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα 2017 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Οι εφημερίδες τότε έγραφαν:

  • Πρόχειρη διπλωματία από Τον Τσίπρα
  • Δεν είχε κανένα λόγο να έρθει σε κόντρα με τον Ερντογάν
  • Δυναμίτισε το κλίμα ο Τσίπρας

Ο Τσίπρας τότε είχε δηλώσει ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις υπερπτήσεις.  Ότι θεμέλιος λίθος των σχέσεων μας είναι η συνθήκη της Λωζάνης. Δεν υπάρχει καμία τουρκική αλλά μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ότι έχουμε διαφορές αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε τις συνομιλίες.

Επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία 2021 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

Ο Δένδιας είναι ο πρώτος πολιτικός που τους τα είπε έξω από τα δόντια. Ο Δένδιας έδωσε την απάντηση που έπρεπε στους Τούρκους. Ακόμα και Εύζωνας θα μπορούσε να είναι ο Δένδιας. Ο Δένδιας είναι πιο δυνατός και απ’ τον Τσακ Νόρις «εεεε, συγνώμη, αυτό είναι από αλλού».

Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία, καθώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση της ανεμελιάς, η κυβέρνηση του «βλέποντας και κάνουμε» και η κυβέρνηση που μόνο υπόσχεται και ανακοινώνει κάθε μέρα τα ίδια μέτρα για καινούρια.

Πρόκειται για την κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων, την κυβέρνηση που τα κάνει όλα λάθος και μας ζητάει να πιστέψουμε ότι τα κάνει όλα σωστά.

Πρόκειται για την κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία με το χαρακτηριστικό «οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες», διαχειρίστηκε την πανδημία με απόλυτη αποτυχία, μην έχοντας κανένα σχέδιο εκτός από το να μοιράσει λεφτά σε ημέτερους.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και ευτυχώς για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τα κανάλια πλέον δεν μπορούν να κρύψουν την προχειρότητα και την ουτοπική πραγματικότητα που δημιουργούν καθημερινά με ψεύτικα ρεπορτάζ.


Ο Ευάγγελος Χουλιάρας είναι μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου