Κότες και χρυσόψαρα

Ο ελληνικός λαός, κύριοι, έχει κρίση, έχει άποψη, έχει γνώση και θα σας δώσει τη σωστή απάντηση στην κάλπη...


 

Του Ευάγγελου Χουλιάρα

 


Ορμώμενος από το ρητό «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα», θα ήθελα να θέσω και εγώ ένα τέτοιου είδους ερώτημα: «έχει ο ελληνικός λαός μνήμη χρυσόψαρου ή πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι όντως είμαστε χρυσόψαρα»;

Σύμφωνα με τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, έχουμε την καλύτερη Κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση που ό,τι και αν κάνει είναι σωστό. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

  • Έχουμε την Κυβέρνηση που τη Δευτέρα ανοίγει τα μαγαζιά και την Τρίτη τα κλείνει.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση που με 200 κρούσματα επέβαλε αυστηρό lockdown και η ίδια Κυβέρνηση ανοίγει τα πάντα με 3500 κρούσματα και 800 διασωληνωμένους.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση που ενώ όλοι περίμεναν το δεύτερο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο αυτή δεν πήρε κανένα μέτρο για τα σχολεία και τελικά τα έκλεισε τόσο απλά.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση η οποία μιλάει συνέχεια για ανάπτυξη αλλά μέσα στο 2020 είχαμε ύφεση 11% και ενώ το 2021 προέβλεπε ανάπτυξη 4,8% μέσα σε τρεις μήνες αναθεώρησε σε 3,6%.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός έχει μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός των απολύσεων καθώς κατάφερε να απολύσει καθαρίστριες , σχολικούς φύλακες και να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση της οποίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δέρνει ανελέητα πολίτες χρησιμοποιώντας υπέρμετρη βία. Αυτός που το 2012 ως υπουργός και τότε δήλωνε ότι ψήφισε το μνημόνιο που κατέστρεψε μια χώρα και οδήγησε τους Έλληνες σε μια νέα δυσάρεστη πραγματικότητα χωρίς να το διαβάσει ποτέ. Αυτός που έδωσε την εντολή να φυλάνε τον Φουρθιώτη 14 αστυνομικοί, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα επειδή απειλούνταν η ζωή του από τη 17Νοέμβρη. Αυτός που όταν συνελήφθη ο Φουρθιώτης δήλωσε ότι πρόκειται για μια δυσώδη υπόθεση και έδωσε συγχαρητήρια που η ελληνική αστυνομία την εξιχνίασε, βέβαια τόσο καιρό που τον φύλαγαν κανείς δεν κατάλαβε τι έκανε αυτός ο άνθρωπος.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση που κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και άρον άρον το επανασύστησε καθώς όπως δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση η οποία μόλις ανέλαβε, προσπάθησε να βολέψει όλους τους πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση η οποία έταζε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου έκτακτο δώρο στους υγειονομικούς και στις 21 Δεκεμβρίου ξέχασε τα πάντα φυσικά μαζί με τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που ούτε αυτοί είχαν ακούσει κάτι.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση της οποίας οι 3 τοπικοί βουλευτές του νομού Καβάλας τρώγονται συνεχώς ποιος προσφέρει περισσότερα, ποιος ασχολείται περισσότερο με τα προβλήματα του τόπου και με ποιανού παρέμβαση τελικά προχωράει το κάθε έργο. Ακούστε: ζούμε σε τόσο υποανάπτυκτη χώρα όπου χρειάζεται η παρέμβαση βουλευτή για να γίνει ένα έργο, δεν υπάρχουν θεσμοί σε αυτή την κοινωνία, δεν υπάρχουν δήμαρχοι, δεν υπάρχουν επιτροπές μόνο βουλευτές. Ζούμε στη χώρα που ο καθένας ανακοινώνει ένα έργο λες και τα χρήματα είναι δικά του. Προς ενημέρωση όλων, απλά διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα, κύριοι.
  • Έχουμε την Κυβέρνηση που τα κομματικά στελέχη της ΝΔ έκλεβαν τη σειρά από ανάπηρους και ηλικιωμένους για να εμβολιαστούν αυτοί γρηγορότερα απλά επειδή ήταν μέλη του κόμματος.

Ο ελληνικός λαός, κύριοι, ούτε μνήμη χρυσόψαρου έχει ούτε μπορείτε να τον θεωρείτε εσείς χρυσόψαρο. Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει άποψη, έχει γνώση και θα σας δώσει τη σωστή απάντηση στην κάλπη ότι τα κάνατε όλα λάθος.


Ο Ευάγγελος Χουλιάρας είναι μέλος της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου