ANANIADIS στον Άγιο Νικόλαο: Στο ίδιο σημείο για σχεδόν… 100 χρόνια! Αλλά με ολοκαίνουρια «ρούχα» [φωτογραφίες]

Το ιστορικότερο κατάστημα της Καβάλας ανακαινίζεται εκ βάθρων και ανοίγει τη Μεγάλη Εβδομάδα «φορτωμένο» με όλα τα πασχαλινά «καλούδια» που κάνουν τη διαφορά

Εκατό χρόνια «ζωής» αναμένεται να γιορτάσει σε λίγο καιρό το κατάστημα Ανανιάδη στον Άγιο Νικόλαο. Στο ίδιο σημείο, επί της οδού Κριεζή 1, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το ιστορικό κατάστημα λιανικής της Ananiadis Foods προμηθεύει ανελλιπώς από το 1926 γενιές και γενιές Καβαλιωτών με εκλεκτά αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα για το καθημερινό αλλά και το γιορτινό τραπέζι, έχοντας «μεταμορφωθεί» τα τελευταία χρόνια σε ένα «υβριδικό» γαστρονομικό στέκι που συνδυάζει την παράδοση με ό,τι πιο «φρέσκο» κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά σε είδη delicatessen, αλλά και ευφάνταστα γεύματα από τη «ζεστή» κουζίνα του.

Από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, το κατάστημα ANANIADIS στον Άγιο Νικόλαο υποδέχεται τους πιστούς πελάτες και φίλους του φορώντας ολοκαίνουρια «ρούχα», έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της ολικής ανακαίνισής του.

Ο Βασίλης και η Κατερίνα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Ανανιάδη, με πολύ μεράκι και φαντασία και πάντα «μέσα» στις τάσεις της εποχής, «έντυσαν» το νεοκλασικό κτίριο της οδού Κριεζή 1 με χρώματα «ζεστά» και γήινα, και γέμισαν τα ολοκαίνουρια ράφια με ό,τι πιο εκλεκτό και διαλεγμένο.

Ειδικά για τις ημέρες που διανύουμε, η Colomba di Pasqua –το πασχαλινό τσουρέκι των Ιταλών– έχει την τιμητική της, όπως και οι ξακουστές σοκολάτες Venchi, με μεγάλη ποικιλία σε μπάρες σοκολάτας, σοκολατένια πασχαλινά αβγά αλλά και κουτιά δώρου.

Η κάβα του καταστήματος Ananiadis είναι πλέον πιο ενημερωμένη από ποτέ, με μεγάλη ποικιλία σε λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, αλλά και για πρώτη φορά «κλείνει το μάτι» και στα φρέσκα, βιολογικά –ή άλλως «φυσικά»– κρασιά!

Επίσης, μια νέα «είσοδος» στο ιστορικό κατάστημα Ananiadis είναι η σειρά προϊόντων χωρίς γλουτένη [Gluten Free], για όσες και όσους προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους. Εννοείται πως από την «εξίσωση» δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ποιοτικά προϊόντα με την «υπογραφή» Ανανιάδη και όλες εκείνες οι επιλογές σε τυροκομικά και αλλαντικά από όλο τον κόσμο, που κάνουν τη διαφορά σε κάθε τραπέζι!

Με όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα εντός, το κατάστημα ANANIADIS στον Άγιο Νικόλαο είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με το διευρυμένο εορταστικό ωράριο της αγοράς, ενώ η κουζίνα του αναμένεται να λειτουργήσει λίγο πιο μετά.

Δείτε φωτογραφίες από το «νέο» κατάστημα ANANIADIS στον Άγιο Νικόλαο