Ποιος θα μας σώσει;

Η χώρα χρειάζεται δημοκρατική επίλυση του αδιεξόδου που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε


 

Του Ευάγγελου Χουλιάρα

 


Σκέφτηκα να καθίσω να γράψω τι νομίζω ότι έχει κάνει λάθος αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως μετά σκέφτηκα  μόλις κάποιοι διαβάσουν το άρθρο μου θα διαφωνήσουν και θα πουν ότι έχω άδικο, ότι η άποψη μου είναι λάθος. Ήθελα όμως με κάποιο τρόπο να κρίνω τα αρνητικά αυτής της κυβέρνησης οπότε σκέφτηκα να αφήσω τους ίδιους να μιλήσουν, χωρίς κριτική.

Πανδημία , ακρίβεια, οικονομικά προβλήματα , καθημερινά θέματα . Οι πολίτες περιμένουν από την κυβέρνηση τους να τους ανακουφίσει , να ακούσουν μια καλή είδηση , να νιώσουν ότι κάποιος  αντιλαμβάνεται τα προβλήματα τους. Είναι πολύ δύσκολο να παραδεχτείς ότι οι άνθρωποι που σε κυβερνάνε είναι εκτός πραγματικότητας και ζούνε σε ένα παράλληλο κόσμο. Ας τους αφήσω όμως να μιλήσουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί να γνωρίσουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που ξέρουν τα πάντα και ήρθαν για να μας σώσουν;

Είναι αυτοί που μέχρι πριν λίγες μέρες δεν γνώριζαν ότι χιονίζει και μέρα , δεν ήξεραν ότι οι νταλίκες διπλώνουν τη μέρα ακόμα και σε μεγάλους δρόμους.

Αυτοί οι ‘άριστοι ’ που ζητάνε προσχηματικά συγγνώμη χωρίς να παραιτείται κανείς καθώς πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Είναι αυτοί που όταν ξεκίνησε η κρίση ακρίβειας έλεγαν ότι είναι παροδική και ότι θα κρατήσει ένα μήνα. Ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωνε τότε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα για οικιακή κατανάλωση δεν θα ξεπερνούσαν τα 2-3 ευρώ το μήνα για κάθε σπίτι. Είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν κλείνοντας τα λιγνιτικά ορυχεία στην Κοζάνη και αφήνοντας πολλούς στην τύχη τους ότι είχαν τη λύση για φθηνή εναλλακτική ενέργεια.

Αυτοί οι οποίοι μας λένε ότι η κρίση ακρίβειας είναι παγκόσμιο φαινόμενο, που όντως είναι, αλλά το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία και θέλοντας να μας πείσουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι οπότε μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αδιαμαρτύρητα πρέπει να δεχθούμε τις αυξήσεις.

Είναι αυτοί που κλείνουν νοσοκομεία , δεν στελεχώνουν ΜΕΘ αλλά ανακοινώνουν συνέχεια νέες ψεύτικες ,παραδίδοντας το σύστημα υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτοί που όταν οδήγησαν σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς υποστήριζαν ότι έχουν τη λύση για τη κάλυψη των κενών που θα δημιουργούνταν και φυσικά διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Είναι αυτοί που έχασαν το έλεγχο της πανδημίας –σίγουρα πρωτόγνωρης- πολλές φορές με αποτέλεσμα να θρηνούμε τους περισσότερους νεκρούς ανα εκατομμύριο και 24000 νεκρούς συνολικά μέχρι  σήμερα. Οι ίδιοι που ονομάζουν τους 24000νεκρούς λεκέ που δεν πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας εκεί. Οι ίδιοι που στις αρχές του έτους μας διαβεβαίωναν ότι σε ένα μήνα η πανδημία τελειώνει.

Είναι οι ίδιοι οι οποίοι μας ενημέρωσαν πολύ πρόσφατα ότι ΝΑΙ τόσα χρόνια κάναμε λάθος και ότι τελικά ανήκουμε στους πλούσιους, ο γιος μου το καταχάρηκε μόλις έμαθε ότι είμαστε πλούσιοι. Δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε ένα μέτρο (μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα) που θα  επωφεληθούν μόνο οι πλούσιοι μας ενημέρωνε ο κ. Σκυλακάκης καθώς ως γνωστόν όσοι έχουν αυτοκίνητο στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη θεωρούνται πλούσιοι.

Είναι αυτοί που αντάλλασαν μηνύματα με τον κ. Φουρθιώτη και σήμερα τους απειλεί και τους κρατάει δεμένους.

Είναι οι ίδιοι οι οποίοι βγάζουν σε δημοπρασία την πλήρωση θέσεων στην Αστυνομία Καβάλας παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια. Ο ίδιοι που διαφήμιζαν αποζημιώσεις σε αγρότες (σταφυλοπαραγωγούς) όταν τελικά αποζημιώνετε μόλις το 20% αυτών.

Είναι οι στιγμή όμως να καταλάβει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού την κοροϊδία που υφίσταται από τη σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, και είναι η στιγμή που πρέπει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να κηρύξει εκλογές.

Η χώρα χρειάζεται δημοκρατική επίλυση του αδιεξόδου που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φυσικά έκανε λάθη, πήρε λάθος αποφάσεις αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η πολιτική δύναμη που κράτησε τη χώρα όρθια και την οδήγησε εκτός μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ενωμένος, αδιαίρετος και έτοιμος για εκλογές με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.


Ο Ευάγγελος Χουλιάρας είναι μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου