Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει την «Ομίχλη των βουνών» του Μιχάλη Αγγελίδη

Μια «δική μας» παραγωγή με συντελεστές ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες και υπό τη «σκέπη» του συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη

ΗΔημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗΠΕΘΕΚ) παρουσιάζει το έργο «Η Ομίχλη των βουνών» σε σύλληψη, σκηνοθεσία και φωτισμούς Μιχάλη Αγγελίδη, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στις 21:00 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Απόσπασμα από το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Πρόσβαση», γραμμένο ειδικά για το έργο:

«Η πρόσβαση αποκτά με τρόπο ευνόητο και αυτονόητο τα χαρακτηριστικά τού απόμακρου και τού δύσβατου όταν η περιοχή προς την οποία τείνει είναι η περιοχή τού απρόσβατου, ή τού εξ ορισμού δύσκολα προσβάσιμου, όπως είναι εκείνη των οντολογικών άκρων, των συνειδησιακών απολήξεων, των πνευματικών κορυφώσεων, αλλά και των καλλιτεχνικών και ποιητικών στοχεύσεων.

Πρόκειται για περιοχές όπου όντως δεν επιτρέπεται η πρόσβαση παρά υπό προϋποθέσεις, και μάλιστα αδέκαστες : απαιτείται μία ριζική τόλμη, μία απόλυτη ανάγκη, ένας χρόνιος μόχθος, προκειμένου να επανέλθει ο άνθρωπος, κάθε φορά που το επιχειρεί, σ’ αυτό που συνιστά το συγχρόνως πιο κοινό και το πιο σπάνιο στοιχείο του, στην κατάκτηση τού ανέκφραστου, στην διατύπωση τού ανείπωτου.

Χιλιετίες τώρα η προσπάθεια επιτυγχάνει και αποτυγχάνει σ’ αυτήν την αρχέγονη και εγγενή ανθρώπινη έφεση προς το άγνωστο, προς το αφανές, προς το μη ακόμη λεχθέν, προς αυτό που εκτείνεται πέρα από τα κατακτημένα εδάφη και τα προσεγγισμένα όρια, προς το πέραν όλων αυτών, με την πρόθεση να φέρει στην ἐμφάνεια κάτι από την απροσδιόριστη και ακατονόμαστη έκταση τού ασύλληπτου.

Σήμερα, η προσπάθεια αυτή, έπειτα από αιώνες σχεδόν μονομερούς στόχευσης προς τα άνω και προς το πέραν, καλείται να αναλάβει ένα έργο ανάλογης αλλά αντίστροφης στόχευσης : σήμερα το πραγματικά απρόσβατο, το αληθινά ανοίκειο, το όντως απόμακρο και δύσβατο, το άνω και το πέραν είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.»

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές, με καλεσμένο τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αγγελίδης
Σύνθεση: Constantine Skourlis
Ερμηνευτές: Ίρις Νικολάου,  Κωνσταντίνος Σπύρου
Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Τιμές εισιτηρίων: 10 € – 8 € (φοιτητικό, μαθητικό, άνεργων)
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά από την Τετάρτη 28 Μαρτίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Μιχάλης Αγγελίδης

Ο Μιχάλης Αγγελίδης σπούδασε Εικαστικά στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του στο ίδιο τμήμα, ξεκίνησε να διερευνά τα όρια μεταξύ των εικαστικών του χορού και του θεάτρου.

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας, του Δημήτρη Δημητριάδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Αθήνα (2015), Τα Κτίσματα, του Αριστείδη Αντονά, Φεστιβάλ Φιλίππων, Καβάλα (2015), Δαίμονας, της Μαρίας Ευσταθιάδη, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Αθήνα (2015-2016), In Search of the Miraculous (2017), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Constantine Skourlis

O Constantine Skourlis είναι συνθέτης

Το άλμπουμ του «HADES» χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα κορυφαία άλμπουμ για το 2017 από τον διεθνή τύπο (Headphone Commute, A Closer Listen, Tartine De Contrebase, Mutual Grimness, Concertzender κ.α).

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε venues και outlets όπως: Berghain Säule, Sophiensaele Berlin, Dansehallerne Copenhagen, Φεστιβάλ Αθηνών, Alserkal Avenue Dubai, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση όπως και τα Fact Magazine, KALTBLUT Magazine, Secret Thirteen, NTS Radio κ.α.

http://constantineskourlis.tumblr.com

Ίρις Νικολάου

Η Ίρις Νικολάου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Το 2011 φοιτά στην Νέα Υόρκη με δασκάλα την Anne Bogart και την ομάδα SITI COMPANY.

Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται ως ηθοποιός, κινησιολόγος–χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε, της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, του Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους σκηνοθέτες: Βίκτωρ Αρδίττη, Κορίνα Βασιλειάδου, Θοδωρή Γκόνη, Ελένη Ευθυμίου, Αλέξανδρο Ευκλείδη, Δαμιανό Κωνσταντινίδη, Έκτορα Λυγίζο, Στέλλα Μιχαηλίδου και Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Έχει παρουσιάσει solo και group performances σε ΗΠΑ (Fellowship for Performance, CHS, Harvard University), Ισπανία, Μ. Βρετανία και Ελλάδα.

Κωνσταντίνος Σπύρου

Ο Κωνσταντίνος Σπύρου είναι χορευτής και χορογράφος, απόφοιτος της Ανώτερης Ιδιωτικής Επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ.

Από το 2014 μέχρι το 2017 συνεργάστηκε με την ομάδα LUNA PARK και τον Κοσμά Κοσμόπουλο. Παράλληλα χορεύει σε ανεξάρτητες παραγωγές. Δίδαξε και διδάσκει χορό σε Αθήνα και Βερολίνο.

Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.